Tässä kuvassa ovat molemmat uhkaajat, jotka voivat hyydyttää Max Verstappenin hymyn

Ma Verstappen ja Lando Norris ovat ehtineet kauden aikana hymyillä toisilleen. Saas nähdä, kestääkö tilanne samanlaisena kauden loppuun saakka.

Formula 1

Tässä kuvassa ovat molemmat uhkaajat, jotka voivat hyydyttää Max Verstappenin hymyn

Lando Norris on ilmeinen uhkakuva Max Verstappenin neljännen mestaruuden tiellä, mutta kuka se toinen uhkakuva? Erkki Mustakarilla on yllättävä vastaus.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 20.8.2024 | KUVAT Sauber Group Media

F1-kausi jatkuu lopulta kolmen viikon tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Hollannin GP:llä. Sarja jäi tauolle kutkuttavassa tilanteessa, kun edellisistä neljästä osakilpailusta Mercedes oli voittanut kolme ja McLaren yhden. Red Bullilla nuoltiin sen sijaan voittojen suhteen näppejä.

”Kauden jatkuessa suurin huomio kiinnittyy ehdottomasti Mercedekseen ja McLareniin, sekä siihen jatkuuko niiden iskukyky tauon jälkeenkin vahvana. Uskon, että loppukauden aikana osakilpailuissa nähdään useita eri voittajia, mikä tekee koko sarjalle hyvää ja muokkaa tilanteesta hyvin mielenkiintoisen”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari sanoo.

Red Bullin Max Verstappen oli vielä alkukaudella lähes voittamaton. Hän voitti silloin viidestä kisasta neljä. Ainoa reikä hampaisiin tuli Australiassa, jossa Verstappen joutui keskeyttämään.

Kesätaukoon mennessä Mercedes ja McLaren haastoivat Red Bullin aivan täysillä ja Ferrarikin ahdistelee vielä varmasti aina kun pystyy.

Mustakarin mukaan Verstappenin neljäs mestaruus ei ole ihan varmaa erityisesti McLarenin Lando Norrisin ansiosta.

”Jos Norris saa itsetuntonsa taas kohdilleen ja onnistuu myös radalla, on hän Verstappenille aidosti kova uhka”, Mustakari sanoo.

”Suurin uhka Verstappenin neljännelle mestaruudelle on kuitenkin Verstappen itse? Kun meno on haasteellista, hän on kuumakalle, jolla läikkyy helposti yli. Norris on nyt lähellä, ettei siihen olisi varaa.”

Loppukauden ohjelmassa on vielä mahtavia GP:tä, kuten Monza ja Las Vegas. Lisäksi löytyy myös sellaisia katuratoja, jotka vaativat aivan omanlaisiaan vahvuuksia autoilta, talleilta ja kuskeilta.

”Kaikki autot eivät sovi kaikille radoille, ei enää edes Red Bull. Korvien välin täytyy myös olla terästä loppukauden kisoissa itse kullakin kuskilla ja miksei myös talliväellä”, Mustakari muistuttaa.

Häntäpäätä sarjassa pitelee Valtteri Bottaksen edustama Sauber, jonka MM-pistesarake loistaa aina vain tyhjyydellään.

”Vaikka Bottaksen ura ei jatkuisikaan F1-sarjassa enää tämän kauden jälkeen, uskon, että hän ajaa loppukauden silti aivan tosissaan. Totta kai hän haluaa lopettaa F1-uransa mahdollisimman hyvin ja mieleenpainuvasti.”

”Lisäksi, jos hän haluaa ajaa kilpaa jossain toisessa sarjassa, tarvitaan niihinkin näyttöjä, vaikka kymmenen GP-voittoa uralla onkin sinällään hyvä meriitti”, Mustakari näkee.