Englanti jatkoi Huuhkajien tappioputkea ilman, että sen olisi tarvinnut edes irvistellä

Declan Rice ei osunut tästä akrobaattisesta tempustaan, mutta teki toisen jakson lopulla Englannin kolmannen maalin.

HuuhkajatJalkapallo

Englanti kaatoi Huuhkajat Kansojen liigassa Olympiastadionilla 3-1, vaikka sen esitys oli kaukana klassisesta. Huuhkajat nosti varsinkin ensimmäisellä jaksolla tasoaan Irlanti-ottelusta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 13.10.2024 | KUVAT All Over Press

Huuhkajat kärsi jo neljännen peräkkäisen tappion Kansojen liigassa, kun Englanti kuittasi kolmen päivän takaisen Kreikka-tappionsa 3-1 (1-0) -voitolla Suomesta Olympiastadionilla sunnuntaina.

Suomi on pelannut tänä vuonna kahdeksan maaottelua, joista se on hävinnyt kuusi ja voittanut vain yhden, Viron maaliskuussa.

Huuhkajien esitys oli selvästi terävämpi kuin torstainen tappio-ottelu Irlantia vastaan. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla Huuhkajat pelasi syksyn parhaan puoliaikansa.

Vaikka Englanti hallitsi kenttätapahtumia, Suomi roikkui ottelussa mukana toisen jakson lopulle, kunnes Englanti iski kaksi maalia ohi Lukas Hradeckyn.

Englanti meni ottelussa johtoon 18 minuutin pelin jälkeen, kun Angel Gomes vippasi pallon erinomaisen pystyspurtin boksin sisälle tehneelle Jack Grealishille, joka sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

Suomella oli kaksi hyvää paikkaa lyödä numerot tasoihin. Molemmat paikat tulivat Fredrik Jensenille.

Ensin Nikolai Alho puski ensimmäisen jakson lopulla pitkän keskityksen Jensenille, jonka nosto boksin sisältä meni niukasti yli maalin etukulman.

Toinen vieläkin parempi paikka avautui Jensenille 53 minuutin pelin jälkeen, kun Topi Keskinen keskitti pallon maalin eteen ja Jensen pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta. Jensenin laukaus meni kuitenkin yli maalin.

Englanti ratkaisi ottelun 73 minuutin pelin jälkeen, kun Trent Alexander-Arnold laukoi reilusta 20 metristä pallon vaparista Suomen maalin yläkulmaan. Kymmentä minuuttia myöhemmin Declan Rice pääsi laukomaan vasemmalta pallon ohi Hradeckyn.

Suomi sai kotiyleisön toivoman kavennuksen 87 minuutin pelin jälkeen, kun Arttu Hoskonen puski Leo Wallan vasemmalta antaman kulmapotkun maalin etukulmalta sisään.

Englanti voitti ottelussa pallonhallinnan 69-31 ja laukaukset 15-13. Molemmilla joukkueilla oli maalien lisäksi kaksi huippupaikkaa.

Englannin maaliodote ottelussa oli 1,63 maalia ja Suomen 1,24 maalia.

Suomi on Kansojen liigan B-tasolla omassa lohkossaan jumbona. Kreikka ja Englanti ovat jo karanneet Suomelta, sillä niillä kummallakin on koossa yhdeksän pistettä. Huuhkajien pistetili on edelleen avaamatta ja maaliero on murheellinen 2-10.

Suomi ei säilyttää enää suoraan paikkaansa Kansojen liigan B-tasolla. Se voi välttää kuitenkin suoran putoamisen, sillä Irlannilla on ennen sunnuntai-iltana pelattavaa Kreikka-ottelua vain kolme pistettä. Jos Suomi ja Irlanti päätyisivät tasapisteisiin, silloin suora putoaja ratkaistaisiin ensimmäiseksi keskinäisten otteluiden perusteella.

Suomi kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan Irlannin vieraissa 14. marraskuuta ja Kreikan kotona 17. marraskuuta.