Aleksander Barkov sanoo unelmoineensa lapsena seiskafinaalin jatkoajalla pelaamisesta

Mattias Ekholm (vas)) ja Aleksander Barkov pelaavat tiistain vastaisena yönä samasta satumaisesta pokaalista, Stanley Cupista.

JääkiekkoNHL

Aleksander Barkov sanoo unelmoineensa lapsena seiskafinaalin jatkoajalla pelaamisesta

Aleksander Barkov pääsee toteuttamaan tiistain vastaisena yönä yhden lapsuusajan unelmistaan - pelaamaan Stanley Cupin seitsemännessä finaalipelissä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 24.6.2024 | KUVAT All Over Press

Florida Panthersin ja Edmonton Oilersin välinen huikea Stanley Cup -finaalisarja huipentuu tiistain vastaisena yönä joukkueiden välisessä seitsemännessä ottelussa. Jännitystä on ilmassa.

Florida johti sarjaa jo 3–0 ennen kuin päästi Oilersin niskan päälle neljännessä ottelussa, jossa sarja piti ratkaista. Sen jälkeen Florida ei ole pystynyt pysäyttämään Oilersia. Viimeinen kohtaaminen pelataan kuitenkin Floridan kotihallissa Sunrisessa.

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov sanoo, että mielessä on nyt vain yksi asia.

”Mielessä on pelata vain kaikkein paras pelimme. Tämä on uskomaton mahdollisuus voittaa ja se vaatii parasta peliä heti ensimmäisestä vaihdosta asti”, Barkov totesi lehdistölle viimeisten harjoitusten jälkeen.

Panthers on ollut pulassa erikoistilanteissa.

”Olemme puhuneet heidän ylivoimastaan ja olemme myös työstäneet omaamme. Seuraavassa ottelussa kaikessa täytyy tehdä parhaansa, oli se sitten viidellä viittä vastaan tai ylivoimalla.”

”Olin itse yksi niistä lapsista, joka aina pelasi niin ulkona kuin sisällä ja kuvittelin silloin usein pelaavani myös Stanley Cupin finaaleissa, jopa seitsemännen ottelun jatkoajalla. Nyt sitä ollaan tässä ja tämä on jännittävää. Jännittävintä aikaa ikinä jääkiekkopelaajalle”, Barkov sanoi.

Matthew Tkachuk muistutti lehdistölle, että kova häly ja paine joukkueen ympärillä tulee paljolti muualta kuin joukkueen sisältä. Pelaajan mukaan faneillakin on suuri rooli tulevassa ottelussa.

”Ei tässä voi liikaa miettiä miten sarja on mennyt. Nyt se on nyt kuitenkin tasan. Tässä tilanteessa sitä unohtaa kaiken muun ja keskittyy vain tähän. Sitä oikeastaan unohtaa ihan koko menneen kauden, koska kaikkein tärkein ottelu pelataan nyt ja vielä kotikentällä.”

Maalivahti Sergei Bobrovski pelasi loistavan finaalisarjan alun. Kahdessa viimeisessä ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa on jäänyt jopa alle 85:n ja kolmessa viimeisessä yhteensä se jäi 79:ään. Game 4:ssä hänet otettiin vieläpä vaihtoon.

”Tilanne ei todellakaan ole hänen syynsä. Meidän on pakko olla parempia hänen edessään”, Tkachuk painotti.

”Hän valmistautuu otteluihin aina täydellisesti ja on aina hyvin keskittynyt. Me pelaajat olemme puhuneet siitä, mitä me voimme tehdä paremmin.”

Myös Tkachukin mielestä tämä on parasta aikaa kiekkoilijan elämässä.

”Kokonaisuudessaan kaikki kulminoituu seuraavaan otteluun ja todella kovaäänisen yleisön edessä”, Tkachuk lisäsi.