Asiantuntijalla selkeä näkemys, missä tallissa Valtteri Bottas ajaa ensi kaudella

Valtteri Bottaksen ensi kauden talliratkaisulle odotetaan viimeistä sinettiä.

Formula 1

Asiantuntijalla selkeä näkemys, missä tallissa Valtteri Bottas ajaa ensi kaudella

Valtteri Bottas on sanonut, että hänen F1-uransa jatkuu 99-prosenttisella varmuudella - mutta missä tallissa? Erkki Mustakarilla on kysymykseen selkeä vastaus.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 3.6.2024 | KUVAT Sauber Group Media

ElmoTV:n F1-asiatuntija Erkki Mustakari uskoo Haas-tallin olevan Valtteri Bottaksen todennäköisin ensi kauden talli.

”Formula ykkösissä mikään ei ole varmaa ennen kuin nimet ovat paperissa, mutta jos lasken yhteen kaikki viimepäivien signaalit ja omat tietoni, sanoisin kohtalaisella varmuudella, että Haas-tallissa ajaa ensi kaudella kaksi B:tä – Valtteri Bottas ja Oliver Bearman”, Mustakari sanoo.

”19-vuotiaan Bearmanin meno Haasille kasvamaan alkaa näyttää jo selvätä ja tallipäällikkö Ayao Komatsu haluaa hänen rinnalleen nopean ja kokeneen kuljettajan, joka antaa selkeää palautetta ja osaa kehittää tiimiä ja autoa. Tämä pesti sopisi täydellisesti Bottakselle ja Bottas olisi selvästi parempi vaihtoehto Haasin kannalta kuin Kevin Magnussen.”

Mustakari ei näe, että Haas olisi sen huonompi kuin parempikaan vaihtoehto Bottakselle kuin tähän mennessä vahvasti esillä ollut Williams.

”Williams ja Haas painivat tällä hetkellä samassa sarjassa. Bottaksen olisi tietysti helppo palata Williamsille, sillä hän tuntee tallin ja monet työntekijät ovat jo ennestään tuttuja. Pidin alkuun Williamsia ilman muuta vahvimpana korttina Valtterille, mutta hommat ovat pitkittyessään mutkistuneet, joten hehkeä paluu brittitalliin ei ole kirkossa kuulutettu.”

”Minulla ei sinällään ole mitään suosikkia Valtterin talliksi, mutta olen silti alkanut vähän jopa toivoa, että Bottas menisi Haasille. Hän sujahtaisi varmasti nopeasti sisään amerikkalaiseen työtapaan ja muuhun jenkkimeininkiin, joka on jatkuvasti tallin arjessa läsnä.”

”Sitä paitsi Sauberille ensi kaudeksi siirtyvä Nico Hülkenberg on näyttänyt, että Haasilla ajetaan pisteille ja miksei myös podiumille, jos kaikki osuu kohdilleen. Tosin Magnussen on ajanut hyvinkin ailahtelevasti. Syyt siihen ovat hämärän peitossa, mutta Hülkenbergin hyvät esitykset ovat kertoneet Haasin potentiaalista.”

Alpine ilmoitti maanantaina, että ranskalaistallin ja Esteban Oconin tiet eroavat kauden päättyessä. Kuskimarkkinoilla on siten yksi mies lisää etsimässä töitä. Myös Ferrarilta lähtemään joutuva Carlos Sainz haluaa kilpailukykyisen ajopaikan.

”Ocon ei ole parhaassa huudossa F1-talleissa, sillä hänellä on tietty maine. Kuka haluaa kiukuttelevan ja tuittupäisen ranskalaisen talliinsa, joka on kaiken lisäksi vielä kolariherkkä?”

”Sainz varmasti pohdiskelee minkälaisen pestin hän seuraavaksi haluaa. Voittaja-auto ja pitkä sopimus ovat varmasti unelmissa. Jostain hän varmasti joutuu antamaan vähän sisään, mutta ura varmasti jatkuu F1:ssä”, Mustakari arvelee.