Englannin suurinta vuotokohtaa testataan täysin eri paineella kuin avausottelussa

Raheem Sterling kuuluu Gareth Southgaten luottopelaajiin yhdessä Harry Maguiren kanssa-

Jalkapallon MM2022

Englannin suurinta vuotokohtaa testataan täysin eri paineella kuin avausottelussa

Pystyykö USA pumppaaman auki Englannin suurimman vuotokohdan? Jos pystyy, yllätyksen mahdollisuus kasvaa uusiin lukemiin.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 25.11.2022 | KUVAT All Over Press

Päivän ottelut: Perjantai 25.11.

Wales–Iran

Klo 12.00 (TV2)

Walesin ei ole kisojen eliittiä, mutta perjantaina sillä ei pitäisi olla vaikeuksia heikon Iranin kanssa. Tai ainakaan sillä ei saisi olla Walesin jatkohaaveiden kannalta.

Wales pelasi avausottelussa USA:ta vastaan jotakuinkin omalla tasollaan, mutta oliko Iran oikeasti niin huono kuin avausottelun 2-6-tappio väittää? Carlos Queiroz on edelleen mestaritason taktikko ja hänen tehtävään on korjata avausottelun virheet ja tuoda areenalle perjantaina erilainen Iran.

Joe Allen on valmis palaamaan Walesin avaukseen, mikä on iso plussa, sillä Aaron Ramsey pelitekovoima alkaa ehtyä.

Qatar–Senegal

Klo 15.00 (TV2)

Qatar on avausotteluiden perusteella MM-kisojen heikoin joukkue yhdessä Costa Rican kanssa. Ainoa eroa joukkueilla on, että Costa Ricalla saattaa löytyä kaapista vielä yllätys, mutta Qatarilta ei.

Senegal hävisi avausottelussaan Hollannille 0-2. Ottelu oli huomattavasti tasaisempi kuin numerot osoittivat, eikä tasapeli tai jopa Senegalin voitto olisi ollut vääryys. Nyt edes Sadio Manén puuttumienn ei pysäytä Afrikan hallitsevaa mestarijoukkuetta.

Hollanti–Ecuador

Klo 18.00 (MTV3)

2-0-voitto Senegalista mairitteli Hollantia, sillä joukkueiden tasoero oli marginaalinen. Ecuadorin osaamista ei saatu avauskierroksella täyttä kuvaa, sillä Qatar oli vastustajana luokaton. Se kuitenkin tuli selväksi, että Enner Valencia on edelleen erinomaisessa iskussa, vaikka miehellä onkin ikää jo 33 vuotta.

Valencia loukkasi avausottelussa nilkkansa ja hänen pelaamisensa ei ole 100-prosenttisen varmaa. Hollannin suurin kysymysmerkki on Memphis Depayn pelikunto. Myös Marten den Roonin pelaaminen on epävarmaa.

Englanti–USA

Klo 21.00 (TV2)

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate päästi Englannin jännityksestä vahvistamalla, että Harry Kane pystyy pelaamaan perjantaina. Myös Harry Maguiren pitäisi olla pelikunnossa.

Englanti otti avausottelussaan helpon voiton Iranista. Ottelusta ei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä Iran ei juurikaan testannut Englannin heikointa kohtaa, toppariosastoa ja etenkään Maguirea.

Englanti joutuu perjantaina jo kahta astetta kovempaan puntariin. USA:n leirissä seurataan tarkkaan Weston McKennien pelikuntoa, mutta hänenkin uskotaan olevan pelikunnossa.

Arviot

  • Walesia pidetään vedonlyöntitoimistojen listoilla 40-45-prosenttisena suosikkina, mutta ottelu ei välttämättä ole niin selvä. Iran pystyy petraamaan, vaikka joukkueen ympärillä onkin kaiken maailman säätämistä. Jos perjantaina kysymys on puhtaasti jalkapallosta ja urheilusta, ottelu voi hyvinkin olla todella tasainen. Wales on toki suosikki, mutta voittoa se ei helpolla kairaa.
  • Päivän toisessa ottelussa kysymys on enemmän siitä, miten paljon Senegal voittaa kuin siitä, kumpi ottelun voittaa. Kotiyleisön edessä pelaaminen ei anna Qatarin lyödä hanskoja tiskiin, mutta taitoero viittaa 2-4 maalin tappioon.
  • Hollannin ja Ecuarodin ottelussa asetelma on selvä. Hollanti on suosikki, mutta jos Enner Valencia on täydessä kunnossa, myös toisessa päässä kenttää voi soida. Silti 2-3 maalin voitto Hollannille.
  • Tässäkin ottelussa vaaka on selvästi kallellaan Englannin puoleen, mutta jos joku rakastaa isoja yllätyksiä ja isoja kertoimia, silloin kannattaa kokeilla – varsinkin, jos Harry Maguire saa jälleen armon ja pääsee johtamaan Englannin puolustuspelaamista. Toki normipäivänä Englanti ottaa voiton, todennäköisesti kuitenkin pienellä marginaalilla.