Ennuste lupaa haastavampia aikoja Valtteri Bottakselle ja Alfa Romeolle

Valtteri Bottaksen kisa Barcelonassa meni osittain pipariksi heikon taktiikan seurauksena.

Formula 1

Ennuste lupaa haastavampia aikoja Valtteri Bottakselle ja Alfa Romeolle

Valtteri Bottaksella on erinomainen iskun paikka Monacossa, mutta muuten Alfa Romeon vauhti uhkaa Erkki Mustakarin mukaan hiipua.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 27.5.2022 | KUVAT All Over Press

Erkki Mustakari ennakoi Valtteri Bottaksen vauhdin hyytyvän kauden edetessä suhteessa suuriin kärkitalleihin. Mustakarin mukaan syy ei kuitenkaan ole Bottaksessa.

”Pienten tallien kehitys hidastuu tästä eteenpäin pikkuhiljaa. Siksi alkukauden kisat ovat tärkeitä ja Valtterin pitäisi pystyä iskemään myös Monacossa. sillä Monacon rata on sellainen, että jopa Valtterikin voisi voittaa. Se ei tietenkään välttämättä tule ajamalla, vaan tarvitaan myös muiden epäonnea. Monacossa on nähty kuitenkin yllätysvoittaja. Esimerkiksi Olivier Panis ja Jarno Trulli ajoivat aikoinaan ainoat voittonsa juuri Monacossa”, Mustakari muistuttaa.

”Vaikka Valtterin voitonmahdollisuus Monacossa on häviävän pieni, Monaco on kuitenkin se rata, jossa voitto tai palkintopallille pääsy voisi todennäköisimmin tapahtua. Bakun katurata on toinen yllätysvoittopaikka. Valtteri ajoi Bakussa jopa Williamsilla kolmanneksi ja on muutenkin viihtynyt Bakun radalla tosi hyvin. Siellä on myös iskun paikka.”

”Alfa ja Valtteri ovat vetäneet kauden todella hyvin. Heillä on 38 pistettä ja sellaiseen Kimi Räikkönen ei Alfa-vuosinaan päässyt kertaakaan. Tärkein syy on toki se, että Ferrarin kone on niin hyvä, mutta kyllä Valtterillekin pitää hattua nostaa järkevästä ajamisesta.”

Mustakarin ainoa lievä kritiikin kohde Bottaksen kaudessa on se, että hän on edelleen jopa liiankin herrasmiesmäinen suhteessa talliin. Esimerkiksi Barcelonassa viime sunnuntaina Bottaksen erinomainen sijoitus suli tallin karkeaan taktiikkavirheeseen.

Which team will win the World Championship? Finland, Canada, Czechs or USA? Check the odds at Leo Vegas!

”Taktiikkavirheistä ei kuljettajaa voi liikaa moittia, ellei tämä ole ollut niin uhmakas, että sanoo ajavansa varikolle vastoin suosituksia. Barcelonan moka menee kuitenkin selkeästi tallin piikkiin. Bottas olisi voinut kuitenkin verstppenmaisesti ärähtää tiimiradioon, että varikolle on nyt tultava.”

”Ihmettelin, miksi hän pysyi ja pysyi radalla, vaikka kierrosajat putosivat radikaalisti. Tuoreilla renkailla olisi ollut mahdollisuus vaikka minkälaisiin yllätyksiin. Nyt hän jäi ajamaan niitä vastaan, joilla oli myös surkeat renkaat. Taktiikat vaativat rohkeutta. Läpi F1-historian on nähty uskomattomia nousuja, kun taktiikkariskejä on otettu, eikä jääty makaamaan. Tallit toki vastaavat taktiikasta, mutta kyllä kuljettajakin voi ja hänen pitääkin joskus korottaa ääntänsä.”