Erkki Mustakari kehuu Sergio Pérezin roolia Max-mahtavan säestäjänä

Sergio Pérezillä oli syytä hymyyn Singaporessa.

Formula 1

Erkki Mustakari kehuu Sergio Pérezin roolia Max-mahtavan säestäjänä

Erkki Mustakari nostaa tikun nokkaan Sergio Pérezin merkityksen Max Verstappenin loistavana säestäjänä Red Bullilla.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 2.10.2022 | KUVAT All Over Press

Red Bullin Sergio Pérez otti neljännen GP-voittonsa sateisessa Singaporessa. Meksikolainen lähti kisaan toisesta lähtöruudusta, mutta ampaisi heti kärkipaikalle.

Tuomaristo tutkii meksikolaisen toimia turva-auton takana, mutta kisan jälkeisessä haastattelussa Pérez ei ollut huolissaan aikasakoista. Hän voitti toiseksi tulleen Ferrarin Charles Leclercin 7.595 sekunnilla.

”Katsotaan mitä tuomaristo päättää, mutta Pérez ajoi muuten ilman suurempia virheitä”, F1-toimittaja Erkki Mustakari toteaa.

”Lopputaistelu voitosta oli kuitenkin hieno. Pérez on kova äijä katuradoilla. Hän menestyi jo Monacossa. Hän on juuri sellainen aseenkantaja, jota tallissa toivotaan Max Verstappenille. Red Bull ei jäänyt ilman menestystä vaikka Verstappen mokasi. Pérez paikkasi ja toi menestystä.”

Kisan alku oli tylsä ja varikkopysähdyksiä saatiin odotella pitkään.

MM-kärki Verstappen veti kurvin kerran suoraksi ja putosi tuloslistalla.

”Kyllä. Pitkä kisa ja eka tunti meni hiljalleen, sitten renkaat loppuivat. Kun slicksejä saatiin autoihin alle alkoi tulla typeriä virheitä. Niitä tuli erityisesti kylmillä renkailla. Verstappenin moka oli minulle suurin yllätäys ja se oli ehdottomasti suuremman luokan virhe.”

”Sekin täytyy huomauttaa, että kisa oli jackpot McLarenille, Sebastian Vettelille ja yllättäen myös Aston Martinin Lance Strollille.He kaikki keräsivät pisteitä.”

”Harmi, että Valtteri Bottas jäi jälleen nuolemaan näppejään. Erityisesti harmittaa myös Lewis Hamiltonin mokat ja se, ettei hän vielä noussutkaan kärkikahinaan. Se kyllä sekoittaisi pakkaa ja toisi tarvittavaa suolaa kisoihin.”