Espanja jätti odotetusti isoja nimiä ulos MM-kisajoukkueestaan

Kuka ei kuulu joukkoon? David de Gea, Diogo Dalot vai Casemiro?

Jalkapallon MM2022

Espanja jätti odotetusti isoja nimiä ulos MM-kisajoukkueestaan

David de Gea, Sergio Ramos ja Thiago jäivät kaikki ulos Luis Enriquen Espanjan MM-kisajoukkueesta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 11.11.2022 | KUVAT All Over Press

Espanja jätti odotetusti kovia nimiä ulos MM-kisajoukkueesta. Manchester Unitedin David de Gean ja PSG:n Sergio Ramosin pudottaminen oli odotettua, mutta monet odottivat Liverpoolin Thiagon mahtuvan päävalmentaja Luis Enriquen MM-kisaryhmään, vaikka Thiago ei olekaan pelannut Enriquen maajoukkueessa yli vuoteen.

Enrique nimesi joukkueeseen Barcelonan superlupaukset, Pedrin, Gavin ja Ansu Fatin, vaikka Fati onkin kärsinyt erilaisista vammoista. Vanhasta kaartista mukana ovat Barcelonan Sergio Busquets ja Jordi Alba sekä Atético Madridin keskikenttähevonen Koke.

Arvio

Espanjan maajoukkueen suuruuden vuodet ovat takana. Luis Enriquen ryhmässä on toki taitoa ja potentiaalia, mutta haasteena on joukkueen epätasaisuus. Espanjaa on jo pitkään vaivannut maailmanluokan ysin puuttuminen, eikä joukkueessa ole nytkään A1-tason maalintekijää.

Espanjan mahdollisuus on siinä, että sen avainpelaajat pysyisivät terveenä. Silloin Espanjalla olisi kilpailukykyinen joukkue, mutta niin uskomattomalta kuin se Espanjan kuulostaakin, penkki on yllättävän kapea.

Espanjan maksimit ovat välierissä.

Espanjan MM-joukkue

Maalivahdit: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford).

Puolustajat: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (Barcelona), Jose Gaya (Valencia).

Keskikenttäpelaajat: Sergio Busquets (Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (Barcelona), Carlos Soler (Paris St-Germain), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedri Gonzalez (Barcelona), Koke Resurreccion (Atletico Madrid).

Hyökkääjät: Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (PSG), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (Barcelona).