F1-asiantuntija ei tyrmää vuoden kovinta formula-uutista – ”Olisihan se paukkujen paukku”

Lewis Hamiltonin mukaan häntä kiinnostaa Ferrari, vaikka Mercedes onkin hänen kotinsa.

Formula 1

F1-asiantuntija ei tyrmää vuoden kovinta formula-uutista – ”Olisihan se paukkujen paukku”

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei pidä täysin mahdottomana ajatusta Lewis Hamiltonin siirtymisestä Ferrarille.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 22.5.2023 | KUVAT All Over Press

F1-piirejä on viime päivinä puhuttanut kohu-uutinen, jossa Lewis Hamiltonia viedään ensi kaudeksi Ferrarille. Neuvotteluista vastaa brittimediatietojen mukaan itse Ferrarin puheenjohtaja John Elkann.

ElmoTV:n F1-asiantunija Erkki Mustakari ei tyrmää uutista.

”Olisihan se paukkujen paukku, mutta formula ykkösissä on kaikki mahdollista. Ferrari-pesti on aina jättimäinen sulka kenen hyvänsä kuskin hattuun. Hamilton on voittanut F1-urallaan jo kaiken, miksei hän voisi haluta kokeilla kisaamista myös Ferrarilla?”, Mustakari sanoo.

Mustakari muistuttaa, että liikkeellä on myös vastakkaisia lausuntoja.

Toto Wolff on vakuuttanut, että Mercedes jatkaa yhä Hamiltonin kanssa. Mutta katsotaan nyt ja varaudutaan kaikkeen. Kuljettajaruletti on käymässä joka tapauksessa äärimmäisen mielenkiintoiseksi.”

Hamilton on jo tehnyt selväksi, että haluaa jatkaa ajamista vielä ainakin pari vuotta. Fernando Alonso on jo osoittanut, että nelikymppinenkin voi olla kovaa valuttaa F1-radoilla.

”Miamissa Hamilton antoi hyvin kaksijakoisia kommentteja molemmista talleista. Ferrari kuulemma kiinnostaa, mutta Mercedes on koti. Miten sinä sitten tuon tulkitset?”

Ferrarilla on sopimukset voimassa vielä ensi kauden niin Charles Leclercin kuin Carlos Sainzin kanssa.

”Nämä kuskit ovat hyvin nälkäisessä iässä. Sellaisessa iässä, jossa halutaan menestystä. Ferrarilta on mennyt jo muutama kausi rämpiessä, joten varmasti Leclerciä ja Sainzia  on oikeasti alkanut kiinnostaa myös muut vaihtoehdot.”

”On jo useasti uutisoitu Leclercin suhteista Mercedekseen ja Sainzin tiedetään kiinnostavan sarjaan tulossa olevaa Audia. Näin Ferrarilla voi aueta jakkara, vaikka tallissa oltaisiin tyytyväisiä Leclerciin ja Sainziin”, Mustakari sanoo.