F1-kauden kuuma kysymys: Kuinka lähellä Ferrari on oikeasti Red Bullia?

Max Verstappen ja Charles Leclerc ajoivat hetken aikaa rinnakkain Saudi-Arabiassa. Avauskierroksella.

Formula 1

F1-kauden kuuma kysymys: Kuinka lähellä Ferrari on oikeasti Red Bullia?

Ferrari on Erkki Mustakarin mukaan ottanut selvän kehitysloikan ylöspäin, mutta Red Bull on edelleen sarjan ykkösauto.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.3.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

Ferrarin Charles Leclerc on saanut kuluvaan kauteen ärhäkämmän startin kuin viime kaudella. Monacolainen on kerännyt kahdessa kisassa 28 MM-pinnaa ja on kolmantena sarjassa.

Viime kaudella pistesaldo oli kahden ensimmäisen kisan jälkeen vain seitsemän pistettä ja kuskin auto-frustraatio oli tapissa. Nyt Leclerc on jo uhonnut pian haastavansa edessään MM-sarjassa olevat väkivahvat Red Bullit.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mielestä kuski tietää, jos auto on lupaava – ja häntä kannattaa siinä myös uskoa.

”Leclerc on todellakin hyvällä jengalla tämän kauden alussa. Hän on kommentoinut, että eteenpäin on menty, ja jos kaikki jatkuu samaa rataa, Red Bull saa hänen mielestään kohta alkaa jo puolustaa asemiaan. Kuskia kannattaa herkällä korvalla tässä jopa kuunnella. Yleensä tallipäälliköt maalaavat sinistä ja punaista, mutta kuskit voivat hyvinkin päästää suustaan näissä asioissa totuuksia, kun innostus saa vallan.”

”Ferrarin isot kehitysaskeleet suorituskyvyssä olisivat kyllä mannaa koko sarjalle. Max Verstappenin ylivoima väsyttää pian sinnikkäimmänkin moottoriniilon ja tämä sarja elää kilvanajosta.”

”Tällä hetkellä Leclercin ero Verstappeniin on silti vielä todella iso, joten ensimmäisenä kaskena ojassa on Red Bullin kakkoskuski Sergio Perezin ohittaminen. Sekin on iso homma, Red Bull on ottanut kaksi tuplavoittoa kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa ja aikaerot ovat lähes jättimäisiä, 22-25 sekuntia.”

Verstappenin jatko Red Bullilla on vaakalaudalla Horner-skandaalin käänteiden vuoksi. Verstappen on äärimmäisen taitava F1-kuski ja hän kiinnostaa tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan ainakin Mercedestä.

”Leclercille muutokset Verstappenin uravalinnoissa voivat avata menestysmahdollisuuksia. Leclerc on myös persoonaltaan paljon pidetympi kuski kuin hollantilainen ja yleisö lämpenee hänelle helpommin. Verstappen on imagoltaan vaikea kaveri. Hän ei nauti suuren yleisön vankkumatonta kannatusta. Häntä pidetään myös arroganttina, eikä hän ole vielä edes kolmella mestaruudellaan lunastanut mitään kuolemattomuutta Sennan, Prostin tai edes Michael Schumacherin tapaan.”

”Leclerc on pidetympi, mutta hän ei puolestaan ole lunastanut isommin mitään häneen asetettuja odotuksia, siten vertaaminen Verstappeniin on turhaa. 26-vuotiaan Leclercin on ensin osoitettava jotain maagista radalla. Ehkä punainen peli antaa siihen oikeasti pian mahdollisuuden?”, Mustakari miettii.