F1-varikoille palannut takavuosien playboy metsästää isoa sulkaa hattuunsa

Flavio Briatore nousee aina pinnalle riippumatta sukelluksen syvyydestä.

Formula 1

F1-varikoille palannut takavuosien playboy metsästää isoa sulkaa hattuunsa

Flavio Briatoren paluu F1-varikoille saattaa sotkea monta valmista suunnitelmaa, sillä Briatore on tottunut saamaan haluamansa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 5.7.2024 | KUVAT All Over Press

Alpine nimitti kesäkuussa uudeksi neuvonantajakseen lajin kohukasvo Flavio Briatoren, 74, jonka maine on yhä epämääräinen.

Briatore ryvettyi Singaporen GP:n Crashgatessa 2008 ja sai sarjalta tuomioksi elinikäisen pannan. Se kaatui sittemmin tuomioistuimessa. Tallipomon imagollinen sarjapanna oli lopulta reilun 15 vuoden pituinen. Nyt monen F1-näytelmän käsikirjoittanut ex-päällikkö hakee uutta sulkaa hattuunsa.

”Hän ajaa jo kovaäänisesti ranskalaistallin asiaa ja kaikki osaavat jo odottaa yllättäviä tapahtumia ja hauskoja juonikäänteitä”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari hymähtää.

Briatore ei sujahtanut Alpinelle pelkästään omin voimin. Toinen F1-kohumies,Briatoren hyvä ystävä, Bernie Ecclestone, 93, kertoo auttaneensa asiassa.

”Myös vanha Bernie haluaa taas paistatella hieman parrasvaloissa. Hän paljasti itse suositelleensa Alpinen johdolle Briatoren palveluja, jotta tallin syöksykierre saadaan pysäytettyä.”

Alpinella on jo alkanut tapahtua. Ensimmäiseksi tavoitteekseen Briatore asetti Carlos Sainzin naaraamisen ranskalaistallin kuskiksi.

”Briatoren tyylille on tyypillistä, että ensin käydään sarjan isoimman kalan kimppuun. Briatore on vieläpä hyvin optimistinen ja luvannut tietoja rekrytoinnista piakkoin. Ehkä jopa Silverstonen kisaviikonlopun aikana.”

”Briatoren mielestä Sainz ja Pierre Gasly olisivat ilmeisesti lyömätön kuskikaksikko ranskalaistalliin juuri tähän saumaan. Ja ilmeisesti juuri sellainen kaksikko, jonka ympärille olisi sitten jopa helppoa rakentaa briatoremaista hypeä.”

Briatore on jo useasti hämmästellyt, miksi ihmeessä Sainzin tasoinen kuski saattaa yhä olla vapaalla jalalla.

”Se onkin varsin hyvä kysymys. Sainz on kolmen GP:n voittajakuski, jolla on jo myös jo verrattain paljon F1-kokemusta. Hän on aina saanut haluamansa, niin kotona kuin uralla, mutta on silti varsin yhteistyöhaluinen. Kuskin isä, Carlos Senior, on sen sijaan aika hankala varikkokaveri.”

”On hyvä muistaa, että Briatore ajattelee monet asiat aina itsensä kautta ja täytyy myöntää, että olisihan se melkoinen sulka ukon hattuun, jos Sainz valitsisi Alpinen.”

”Me suomalaiset toivomme jo enemmän kuin kovasti, että Sainz päättäisi seuraavan liikkeensä, jotta saisimme tietää mikä Valtteri Bottaksen tilanne kuskimarkkinoilla oikein on”, Mustakari sanoo.