Ferrari juonimassa kohupojan F1-uralle yllättävää käännettä

Missä Mick Schumacherin F1-ura jatkuu - vai jatkuuko missään?

Formula 1

Ferrari juonimassa kohupojan F1-uralle yllättävää käännettä

Kohu Mick Schumacherin ympärillä kiihtyy. Erkki Mustakari avaa, mitä Ferrari on hänen varalleen juonimassa ja miksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.9.2022 | KUVAT All Over Press

Mick Schumacher on ollut viikon F1-puheenaihe sopimustilanteensa vuoksi.

Monet epäilevät Schumacherin uran jatkoa F1:ssä. F1-toimittaja Erkki Mustakari näkee, että mahdollisuuksia vielä on.

”Kansainvälisistä lähteistä olen antanut itseni hyvinkin ymmärtää, että Ferrarin Mattia Binotto ja Haasin Günther Steiner ovat pitäneet tiukan palaverin liittyen nuoreen Schumacheriin alkuviikolla. Vaikuttaa siis kuitenkin siltä, että saksalaisella on yhä luottoa ja hänen tilannettaan yritetään ratkoa”, Mustakari sanoo.

It’s the Dutch GP. Check odds for free practice, qualification and race – and play at LeoVegas!

”Ferrarin ongelma on, että sillä on tallissaan ajopaikat täynnä ja vielä erittäin hyvillä kuskeilla. Ferrari voi painostaa asiassa tällä hetkellä lähinnä vain kahta tahoa, jotka ovat Haas ja Alfa Romeo, koska näillä on Ferrarin moottorit.”

”Jotenkin vaikuttaa siltä, että tässä ollaan jonkinlaisen esisopimuksen äärellä. Ferrari ei tahdo, että joku muu vie Schumacherin ennen kuin koko kykykortti on katsottu. Tämä saattaa johtua isosti tunnepuolen asioista. Michael Schumacher on yhä ja aina niin arvostettu Ferrarilla, että poikaa yritetään konsernissa auttaa kaikin keinoin.”

Monet medialähteet ovat varmoja, että Alfa Romeo tekee jatkosopimuksen kiinalaiskuljettajansa Zhou Guanyun kanssa. Audin kiinnostus Sauberin tallista on myös tunnustettu.

”Sanonpahan vaan, että se on erittäin mielenkiintoinen pointti, että Audi on tulossa ryminällä formula ykkösiin. On sanottu, että autovalmistaja haluaisi saksalaisen kuljettajan. Mikä olisikaan ikinä suurempi saksalainen F1-nimi kuin Schumacher?”, Mustakari painottaa.