Ferrari on kriisissä, mutta siihen on olemassa paksunahkainen ranskalainen ratkaisu

Frederic Vasseur siirtyi Ferrarin tallipäälliköksi viime kauden jälkeen Alfa Romeolta.

Formula 1

Ferrari on kriisissä, mutta siihen on olemassa paksunahkainen ranskalainen ratkaisu

Ferrarin alkukausi on ollut valtava pettymys, mutta Erkki Mustakari uskoo Frederic Vasseurin kääntävän tallin kurssin vielä kohdilleen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.6.2023 | KUVAT All Over Press

Ferrari on valahtanut F1-valmistajien sarjassa neljänneksi. Tallin kuljettajista Charles Leclerc on juhlinut podiumilla tällä kaudella tähän mennessä vain kerran ja Carlos Sainz on parhaimmillaan ollut neljäs.

Jo kauan yössä kyntänyt Mercedeskin on nyt vetänyt maranellolaisista ohi ja pitelee valmistajien kakkossijaa. Sensaatiomaisesti Aston Martin on kolmantena ja Ferrari on vasta neljäntenä.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei silti ole menettänyt toivoaan Ferrarin kanssa.

”Muutosprosessi laahaa, mutta kyllä Ferrari on välillä väläytellytkin. Uskon kuitenkin, että pian Fred Vasseurin kädenjälki alkaa jo näkyä”, Mustakari uskoo.

Ranskalainen Vasseur on ensimmäinen ulkomaalainen tallipäällikkö Ferrarilla sitten Jean Todtin. Paikallinen media Italiassa selvästi vierastaa ulkomaalaista johtajaa ja menestyksen puuttuminen lähivuosilta tuo kovia paineita uudelle tallipäällikölle.

”Olen itse istunut Vasseurin kanssa muutamiakin kertoja lounaalla ja hän on todella kovan luokan ammattilainen F1-asioissa ja johtaja, joka uskaltaa johtaa. Vaikka alku on ollut varsin kuoppainen, uskon yhä vakaasti, että Vasseur saa italialaistallin vielä menestyksen tielle, mutta asiat eivät vain tapahdu muutamassa kuukaudessa tässä lajissa.”

”Media Italiassa osaa olla todella tylyä ja asettaa sen sävyn, jolla tallipäälliköitä kohdellaan. Vasseurin eduksi voi lukea, että hän on varsin paksunahkainen.”

Ferrari oli viime kaudella tunnettu monista taktisista virheistään. Tälläkin kaudella niitä on tullut.

”Vasseur on varmasti alkanut rakentaa koko kivijalkaa kuntoon. Kaikki asiat käydään läpi ja perusasioihin kiinnitetään huomiota yksi kerrallaan. Voisin uskoa, että kaikki tullaan tekemään jatkossa paremmin kuin koskaan. Lepsun kulttuurin muuttaminen on kuitenkin iso homma.”

”Kun Jean Todt tuli Ferrarille lounaspöydistä katosivat viinipullot. Nyt on Vasseurin aika muuttaa italialaiskulttuuria. Tutustumisvaihe alkaa todellakin olla ohi”, Mustakari sanoo.