Formula ykkösten kohupotkupuheille täystyrmäys – ”Täydellinen varjossa seisoja”

Sergio Perez otti ensimmäisen kauden kahdesta voitostaan Saudi Arabian GP:ssä.

Formula 1

Formula ykkösten kohupotkupuheille täystyrmäys – ”Täydellinen varjossa seisoja”

Sergio Perezin asemasta Red Bullilla käydään kovaa keskustelua. Erkki Mustakari kuitenkin tyrmää potkupuheet.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 12.6.2023 | KUVAT All Over Press

Formula ykkösiä ravistelevat huhut Sergio Perezin mahdollisista potkuista Red Bullilta saavat ElmoTV:n F1-asiantuntijalta Erkki Mustakarilta täystyrmäyksen. MM-sarjassa toisena olevalle meksikolaiskuskille on viime aikoina ennustettu potkuja useissa eri yhteyksissä.

”Ne, jotka noita juttuja kirjoittelevat, haluavat vain itse nähdä jonkun muun ajamassa Perezin paikalla”, Mustakari hymähtää.

”Sitä, että Christian Horner antaisi Perezille potkut kesken kauden, ei tule tapahtumaan. Perez on ajanut voittoon kahdesti tällä kaudella ja kerännyt pisteitä tasaiseen tahtiin. Hän floppasi vain Monacossa. Sillä floppauksella ei  vielä ajopaikka lähde.”

”Perezin pitäisi tunaroida kisasta toiseen ja ajaa Red Bull tuhannen rusinaksi moneen kertaan ennen kuin hänen asemaansa alettaisiin vakavasti miettiä kesken kauden. Todennäköisyys Perezin sellaiseen romahtamiseen on kuitenkin olematon”, Mustakari sanoo.

Perez aloitti formula ykkösissä 2011 Sauberilla. Hän ajoi sen jälkeen McLarenilla, Force Indialla ja Racing Pointilla, kunnes siirtyi toissa kaudella Max Verstappenin tallikaveriksi Red Bullille.

”Perez on täydellinen tallikaveri Verstappenille, joka haluaa olla tallinsa tähti. Perez on kiltti tiimipelaaja, joka kuuntelee, mitä tiimiradiossa sanotaan. Vain harvoin hän haastaa tallin ykkösmiehen. Hän käyttää kuitenkin tilaisuutensa, kun voi ajaa voitosta tai pärjätä hyvin. Perezille näyttää sopivan se, että hän seisoo Verstappenin varjossa. Totta kai myös hyvä palkka pitää miehen mielen iloisena.”

Perez teki viime vuoden toukokuussa Red Bulin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka pitää hänet härkävaunun ohjissa vielä myös ensi kauden – elleivät Red Bullin päädramaturgit muuta käsikirjoitusta kauden jälkeen.