Formuloiden entinen suurmaa hyytyy – enää autovalmistajat pitävät lippua korkealla

Nico Hülkenberg on ainoa saksalainen kuljettajatoivo F1-varikolla.

Formula 1

Formuloiden entinen suurmaa hyytyy – enää autovalmistajat pitävät lippua korkealla

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari kertoo saksalaisten autovalmistajien kisaavan kovasti tavisten huomiosta amerikkalaisten kanssa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 8.2.2023 | KUVAT All Over Press

Vaikka Mercedes talli on vahvasti mukana F1:ssä, on saksalaisuus katoamassa olemattomiin lajissa. Ainoa saksalainen kuski on 35-vuotias Nico Hülkenberg Haas-auton ratissa. Saksassa ei myöskään ajeta yhtäkään GP:tä tällä kaudella.

F1-asiantuntija Erkki Mustakari muistuttaa, että saksalaisten F1-into alkoi hyytyä jo ennen koronaa.

”F1-into on todella hiipunut tai hiivutettu Saksassa. Enää ei ole Saksan GP:tä, eikä myöskään valovoimaisia saksalaisia F1-kuskeja. Michael Schumacherin jälkeen Saksan lippua pitivät korkealla vielä Nico Rosberg ja Sebastian Vettel, mutta nyt sen lipun heiluttelu jää veteraanikuski Nico Hülkenbergin harteille. Hänen allaan oleva Haasin kalusto ei kuitenkaan ole varsinaista voittaja-ainesta, eikä saa saksalaisyleisöä liekkeihin.”

Saksalaiset autovalmistajat ovat kuitenkin hyvin kiinnostuneita sarjasta. Mercedes koki vaikean viime kauden, mutta hakee nyt uutta nousua. Audi on tekemässä mittavaa satsausta tullakseen sarjaan ja Porschekin on hyvin kiinnostunut.

”Myös saksalaiset autonvalmistajat haluavat selvästi olla mukana lajin nykyisellä aallon harjalla. Amerikkalaiset raivaavat siellä jo kyynärpäätaktiikalla tilaa ja kahmivat huomioarvolukuja. Jälleen muistutan, että tässä on kyse aina myös henkilöautojen myynnistä meille taviksille.”

”Laji on nyt täysin kallellaan Jenkkeihin päin. Legendaariset saksalaiset F1-radat puuttuvat jo kokonaan kisakalenterista, mutta Yhdysvalloissa on alkavalla kaudella peräti kolme kisaa.”

Yhdysvaltojen lisäksi F1-laajenee vauhdilla myös Lähi-itään. Siitä voit lukea lisää tästä: FIA:n presidentin sooloilu on saanut F1-tallit varpailleen – ”Hän tekee niin kuin itse tahtoo”