Henri Puputti oli puuttuva palapelin osa Manse PP:n hurjaan tähtiryhmään

Pesäpallo

Henri Puputti oli puuttuva palapelin osa Manse PP:n hurjaan tähtiryhmään

Henri Puputti on Manse PP:n ensi kauden joukkueen puuttuva pala. Puputti tuo Tampereelle kaivattua lyöntivoimaa.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 5.10.2020 | KUVAT All Over Press

Henri Puputti liittyi uusimpana kovan luokan hankintana Manse PP:n ensi kauden tähtimiehistöön tekemällä  seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Puputti pelasi kahdella edellisellä kaudella Seinäjoen JymyJusseissa.

Puputti kertoi Manse PP:n julkaisemalla videolla Twitterissä tulleensa Tampereelle lyömään juoksuja.

Ja juuri tässä on Puputin siirron järki. Manse PP:n ensi kauden joukkueesta puuttui aiempien julkaistujen sopimusten jälkeen vielä lyöntivoimaa – ja sitä Puputti tuo Tampereelle. Puputti pystyy kotiuttamaan, mutta tarvittaessa rakentamaan myös tilanteita.

37-vuotias Puputti neuvotteli kesän ja alkusyksyn aikana useampien seurojen kanssa ja viestitti näissä neuvotteluissa, että hän on valmis pelaamaan myös jokerina. On todennäköistä, että myös Mansessa Puputti pelaa ensisijaisesti jokerina, mutta pystyy tarvittaessa paikkaamaan myös koppariosastoa.

Puputin tulon myötä Mansella on ensi kaudella kaksi kovan kaliiperin lyöjäjokeria, Puputti ja Juha Niemi. Heitä voidaan käyttää ykköskärjen kotiuttajina, mutta Puputin tulo avaa paraatiovet pelinjohtaja Matti Iivarisella pelata ensi kaudella myös kahdella kärjellä, ja käyttää jompaakumpaa jokeria myös kakkoskärjen tilanteiden purkajana tai tarvittaessa niiden tekijänä.

Mansen hankinnat ovat pesäpallon historiassa merkittävät, sillä Tampereelle tulee kertakauhaisulla kuusi huippuluokan pelaajaa: Juha Puhtimäki, Tuomas Jussila, Lauri Kivinen, Simo Vainikainen, Topias Lilja ja Puputti.

Mansen pakka on paperilla armottoman kova, mutta ensi kauden mitaleita ja mestaruutta on turha lähteä vielä hakemaan. Edessä on vielä iso urakka ennen kuin tästä tähtijoukkueesta rakennetaan mitalijoukkue – mestarijoukkueesta puhumattakaan.

Henri Puputti on yksi kaikkien aikojen pesäpalloilijoista. Kankaanpään Mailan kasvatti voitti Vimpelissä kolme Suomen mestaruutta ja hänet on valittu kahdesti Vuoden pesäpalloilijaksi, vuosina 2011 ja 2017. Itä-Lännessä Puputti on pelannut 15 kertaa. Hän on pelannut Kankaanpään, Vimpelin ja JymyJussien lisäksi myös Vähäkyrön Viestissä, Seinäjoen Maila-Jusseissa ja Nurmon Jymyssä.