HIFK:lla on mestarintekijän viitta hartioillaan, mutta sitä uhkaa Stadin derbyssä hyytyminen

JalkapalloVeikkausliiga

HIFK:lla on mestarintekijän viitta hartioillaan, mutta sitä uhkaa Stadin derbyssä hyytyminen

Stadin derbyssä pelataan keskiviikkona huikeista panoksista. Pahimmillaan tai parhaimmillaan jopa Veikkausliigan mestaruuden kohtalosta.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 26.10.2021 | KUVAT All Over Press

Veikkausliiga huipentuu kahden viimeisen kierroksen aikana. Nopeimmillaan mestaruus voi ratketa jo keskiviikkona, jos KuPS voittaa vieraissa SJK:n ja HJK häviää samaan aikaan Stadin derbyssä HIFK:lle. Kaikilla muilla tuloksilla mestaruuspokaali voidaan jakaa vasta sunnuntaina, jolloin KuPS ja HJK kohtaavat Kuopiossa. Mestaruuden ratkeaminen  KuPSin ja HJK:n keskinäisessä ottelussa olisi huima kruunu koko kaudelle.

Mestaruus olisi voinut teoriassa ratketa jo viikonloppuna, mutta KuPS jäi kuukauden sisällä jo toisen kerran HIFK:n kanssa kotonaan 0-0 tasapeliin. HJK voitti puolestaan Interin Töölössä tapahtumarikkaassa ottelussa 2-1. Ero kaksikon välillä ennen keskiviikon kierrosta on KuPSin eduksi pisteen. Lisäksi KuPSin maaliero on viisi maalia parempi kuin Klubilla.

Parhaat kertoimet keskiviikon huikealle Veikkausliiga-kierrokselle tietenkin Expektiltä!

HIFK on saamassa itselleen mestarintekijän roolin. Tasapeli Kuopiossa oli silti hyvä venyminen, mutta keskiviikkona se joutuu uuteen kovaan ja vaativaan otteluun, kun se kohtaa HJK:n. KuPS- ja HJK-otteluiden välillä on väliä vain neljä päivää, enkä olisi yllättynyt, jos HIFK kirjaimellisesti hyytyisi tappioon Klubin käsittelyssä.

HIFK putosi viikonloppuna eurojunasta, joten sen loppukauden suurin panos on Stadin derbyssä. Sen jälkeen talvella alkaa uusi prosessi uuden valmentajan alaisuudessa.

***

SJK ja Inter varmistivat viikonloppuna europaikkansa ja taistelevat vielä pronssin kohtalosta. Inter tarvitsee voiton Tampereelta Ilveksen vieraana ja sen on mielellään saatava KuPSilta apuja pronssikamppailuun.

SJK:n pelaajille ja valmentaja Jani Honkavaaralle on annettava tunnustusta suorituksestaan loppukesän valmentajaepisodin vuoksi. SJK:n johto ei antanut mitään takeita, että se tekisi Honkavaaran kanssa, mistä Honkavaara veti omat johtopäätöksensä ja ilmoitti jättävänsä seuran kauden päätteeksi. Mahdollinen pronssi olisi kaunis näpäytys SJK:n sikariportaalle.

MTV3 on jo uutisoinut HIFK:n nykyisen päävalmentajan Joaquín Gómezin siirtyvän SJK:hon ensi kaudeksi, mutta Seinäjoen saippuaoopperassa mikään ei yllättäisi. Ei edes se, että Honkavaara jatkaisikin SJK:n palkkalistoilla.

SJK ei vuorenvarmasti anna KuPSIlle mitään ilmaiseksi, vaikka kuopiolaisia luotsaakin entinen SJK:n mestarivalmentaja Simo Valakari. Siksi Seinäjoella voi keskiviikkona tapahtua mitä tahansa.

***

Veikkausliigan syksyä värittää mestaruustaistelun lisäksi myös lukuisat valmentajavaihdokset. SJK:n ja HIFK:n lisäksi päävalmentaja vaihtuu myös Interissä, kun José Riveiron siirtyy uusiin haasteisiin. Hyvää työtä Turussa tehnyt Riveiro jättää isot saappaat seuraajalleen.

Ilves pelasi tuloksellisesti hyvin Toni Kallion alaisuudessa viimeiset pelit runkosarjassa, mutta yläloppusarjassa kyyti on ollut kylmää. Tampereella näyttäisi kuitenkin olevan jotain, minkä päälle kaksivuotisen sopimuksen Ilveksen kanssa tehnyt Kallio voi rakentaa.

Myös AC Oulu ehti saada uuden miehen puikkoihin jo tämän kauden aikana, kun Gnistanissa hyvää työtä tehnyt Ricardo Duarte aikaisti Ouluun tuloaan – ja johtaa joukkueen taistelua sarjapaikasta. KTP:n putoaminen varmistui myös viikonloppuna ja AC Oulu matkaa liigakarsintaan, jossa se saa vastaansa RoPSin. Mikko Mannila on tehnyt nuorehkon joukkueen kanssa hyvää työtä ja liigakarsintaan pääsy on rovaniemeläisiltä hyvä suoritus. Ricardo Duartella on kaksi peliä aikaa valmistaa pelaajiaan putoamiskarsintoihin, mutta toisaalta Duarten ei kannata paljastaa mahdollisia taktisia liikkeitään liikaa RoPSille.

Muut Haastajasarjan joukkueet pelaavat lähinnä kunniasta ja tulevan kauden pelipaikoista.

Lahdessa kausi muuttui orastavasta mitalisaumasta tasapaksuun lopputulokseen. Materiaaliltaan joukkue olisi ollut valmis pelaamaan mitaleista, mutta taktinen keskinkertaisuus hyydytti lahtelaiset. Onkohan seura jälleen jäämässä Toni Korkeakunnaksen aikaiseen tapaiseen joutokäyntitilaan?

IFK Maarianhamina on pelannut vahvasti Daniel Norrmenin alaisuudessa ja siitä on kehkeytynyt tehokas vastaiskujoukkue, joka on parhaimmillaan ollut ylivoimainen. IFK saattaakin olla taas vaikeasti voitettava joukkue ensi kaudella.

FC Honka on uinut syvissä vesissä monella tapaa, eikä kesän pieni piristyminen kantanut pitkälle. Hinka on liigakauden suurin floppaaja ja Tapiolassa riittää talvella miettimistä, kuinka Honka saadaan taas taistelemaan Veikkausliigan kärkipaikoista. Selvää on, että joukkue tarvitsee muutaman hyvän pelaajarekrytoinnin ja nuoriin nojaavan joukkueen on pystyttävä tasaisempiin suorituksiin.

Siinä riittääkin espoolaisille haastetta.

 

ElmoTV seuraa keskiviikkona Joel Perovuon livenä Veikkausliigan huimaa kierrosta. Linjat aukeavat kello 18.