Hollywoodin supertähti tuo Alpinelle lisää vauhtia ennen muuta USA:n automarkkinoilla

Ryan Reynolds on ollut tuttu näky Wrexhamin otteluissa. Ja sielläkin hän on osannut ottaa yleisönsä.

Formula 1

Hollywoodin supertähti tuo Alpinelle lisää vauhtia ennen muuta USA:n automarkkinoilla

Hollywoodin tähtinäyttelijöihin lukeutuva Ryan Renolds on nyt myös osaomistajana Alpinen F1-tallissa. Monestakin syystä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 29.6.2023 | KUVAT All Over Press

F1-talli Alpine ilmoitti saaneensa reilun 200 miljoonan dollarin sijoituksen amerikkalaissijoittajilta. Talliin iski rahaa muun muassa sijoitusyhtiö Maximum Effort Investments, jonka takana ovat tunnetut Hollywood-näyttelijät Ryan Reynolds ja Rob McElhenney.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari näkee Renaultin kosiskelevan tällä liikkeellään amerikkalaisnäkyvyyttä ja markkinaläsnäoloa urheiluautomerkilleen Alpinelle, jonka nimeä myös F1-talli kantaa.

”Sama näyttelijäkaksikko satsasi rahaa aiemmin jo jalkapalloseura Wrexhamiin ja pian pikkuruisen walesilaisseuran tunnettuus kasvoi merkittävästi. Näyttelijäveljet kävivät usein peleissä ja puffasivat seuraa omalla tavallaan. Sen nämä pojat ainakin osaavat – huomion herättämisen. Ja siitähän Alpine myös uneksii”, Mustakari toteaa.

”Kaikki autovalmistajat haluavat tavoittaa tavalla tai toisella maksukykyiset amerikkalaiskuluttajat. Myös Alpine ja Renault ovat mukana formula ykkösissä saadakseen näkyvyyttä melko tuntemattomalle autobrändilleen. Tällä hetkellä formula ykköset ovat loistava ikkuna sitä tarkoitusta varten muös Amerikassa.”

“En tiedä kuinka laajaa ranskalaisamerikkalainen yhteistyö tällä rintamalla tulee olemaan, mutta sellainen voisi jopa sujua. Alpinen toimitusjohtajalla Laurent Rossilla on MBA Harvardista ja työelämästäkin paljon amerikkalaiskokemusta. Ainakin hän ymmärtää amerikkalaista sielunmaisemaa.”

Otro Capital, RedBird Capital Partners ja Maximum Effort Investments saivat investoinnillaan Alpinen F1-tallista 24 prosenttia. Alpine laskee, että uusi sijoitus sitä nousemaan seuraavalle tasolle formula ykkösissä.

”Renaultilla olisi varmasti ollut itselläänkin pätäkkää sijoittaa Alpineen, mutta tällä sijoituksella halutaan avata ovia kuin vain menestystä radalla.”

”Toki raha tulee tarpeeseen myös radalla, sillä viime vuonna Alpine oli valmistajien MM-sarjassa neljäntenä heti Red Bullin, Ferrarin ja Mercedeksen jälkeen, ja nyt esimerkiksi Aston Martin on jo karkumatkalla Alpineen verrattuna”, Mustakari sanoo.

Uudet investorit tulevat mukaan vain F1-tallin osaomistajiksi. Moottoripuolen omistukseen sijoitus ei vaikuta. Sen omistaa edelleen F1-tallin pääomistaja Renault.

”Renault on erittäin ylpeä moottorin rakennusosaamisestaan ja se halutaan varmasti pitää jatkossakin itsellä 100-prosenttisesti”, Mustakari uskoo.