Ilveksen kapteeni ja tehomies luottaa ryhmäänsä – ”Meillä on vielä vara parantaa”

Eemeli Suomi on ollut tällä kaudella Ilveksen tehokkain pelaaja 16+16=28 tehopisteellä.

JääkiekkoLiiga

Ilveksen kapteeni ja tehomies luottaa ryhmäänsä – ”Meillä on vielä vara parantaa”

Eemeli Suomi sanoo, että Liigan kärjessä paahtavalla Ilveksellä on vara vielä parantaa, kun kausi kääntyy kohti ratkaisevaa suoraa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 19.1.2022 | KUVAT All Over Press

Ilves on löytänyt groovinsa. 38 pelatun ottelun jälkeen joukkue on Liigan kärjessä. Viimeisestä kymmenestä ottelusta Ilves on hävinnyt vain kaksi.

Maanantai-iltana kaatui Kärpät nätisti 4-0. Yksi joukkueen onnistujista oli Eemeli Suomi, 26, joka on joukkueen kapteeni ja myös sen pistepörssin kärkinimi.

”Meillä on meneillään tosi hyvä kausi. Olemme onnistuneet monissa asioissa, mutta paljon on kautta vielä tietysti jäljellä ja on meillä varaa parantaakin”, Suomi sanoo.

Ilveksestä hehkuu tällä hetkellä tekemisen meininki. Onnistumisia on tullut monille, mikä rakentaa yhteishenkeä ja positiivisen ilmapiirin pyörrettä.

”Meidän rosteri on tosi laaja ja se tuo onnistumisia kaikilla neljällä kentällisellä. On myös löytynyt meidän oma tapamme pelata ja se on todella iso asia.”

12 maalia ja 16 syöttöä ei ole noussut Suomella hattuun. Hän tunnustaa nöyrästi, että omia kehityskohteita on paljon. Yksi niistä on suurempi kuin muut.

”Yritän kerätä paljon peliaikaa ja pelata niin hyvin kuin osaan. Pelihän sen sitten aina näyttää, miten minulla on mennyt. Minulla on kyllä vielä paljon kehityskohteita. Olen esimerkiksi jo pitkään työstänyt luisteluani ja se onkin vähitellen kehittynyt. Tosin luistelu on minulla aina ollut sellaista, että sen eteen on pitänyt tehdä työtä”, hyökkääjä pohtii.

Myrrän työtä

Ilveksen luotsiksi nimitettiin syyskuussa 2019 Jouko Myrrä. Hänellä on pitkä valmentajatausta Ilveksen nuorissa, mutta Liiga-joukkueen apuvalmentajaksi hän nousi Karri Kiven aikakaudella 2016-17. Kun Kivi sai sitten syyskuussa 2019 lähteä Ilveksestä, nousi Myrrä päävalmentajaksi. Hän oli jo entuudestaan tuttu Suomelle ja monille muille Ilves-nuorille.

Eemeli Suomi on nauttinut pelaamisesta Myrrän alaisuudessa.

”Koutsimme on tosi hyvä. Vaativa, mutta reilu tyyppi. Olen ollut jo pitkään samassa joukkueessa hänen kanssaan, joten hän on minulle hyvin tuttu.”

Suomi muistuttaa, että menestystä voi tulla runkosarjassa vaikka kuinka paljon, mutta vasta kevään pudotuspelit ratkaisee, minkälainen kausi joukkueella lopulta oli.

”Meidän pitää jatkaa pelaamistamme samaan malliin, mutta lisäksi omaa peliä pitää pystyä kehittämään vielä lähes parinkymmenen matsin ajan niin, että olemme keväällä sitten valmiita.”

Ottelusiirtojen vuoksi Ilveksellä oli kuluvalla viikolla peli vain maanantaina. Viikonloppuna on kiireisempää, sillä ensin lauantaina käydään Lahdessa Pelicansin vieraana ja sunnuntaina ajetaan kiireen vilkkaa Raumalle haastamaan mestaruutta puolustava Lukko. Tammikuun huipennus on kuun viimeisenä viikonloppuna, kun vastaan asettuu peräti kahdesti kärkipaikan suurin uhkaaja, HIFK.

Ilves voitti Pelicansin viime lauantaina 4-2. Sen jälkeen pussinokkapaidan on päälleen pukenut eräs superlahjakkuudeksikin mainostettu Brad Lambert. Tämä nimi ei vaikuta olevan mikään pelote Suomelle.

”No, ihan hyvä porukka siellä on joka tapauksessa vastassa. Sitä paitsi nämä pelit ovat aina kaikki tosi tiukkoja”, Suomi muistuttaa.