Imatran koronakriisi: Peruttavia otteluita jopa seitsemän ja ne jäävät kokonaan pelaamatta

Imatralta jää terveysviranomaisten asettaman karanteenin vuoksi pelaamatta varmuudella viisi ottelua. Sen lisäksi perutaan todennäköisesti myös heti karanteenin jälkeen pelattavat Kempele ja Pattijoki-ottelut.

Pesäpallo

Imatran koronakriisi: Peruttavia otteluita jopa seitsemän ja ne jäävät kokonaan pelaamatta

Imatran Pallo-Veikot on asetettu koronakaranteeniin 15.7. saakka. Karanteeni johtaa siihen, että sarjasijoitukset määräytyvät pistekeskiarvojen mukaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 3.7.2021 | KUVAT All Over Press

Imatran Pallo-Veikkojen viisi seuraavaa runkosarjan ottelua perustaan joukkueessa todetun koronatartunnan vuoksi. Terveysviranomaiset ovat asettaneet IPV:n koko joukkueen karanteeniin 15.7. saakka.

Pesäpalloliitto kertoi asiasta lauantaina ja vahvisti samalla, että varotoimenpiteenä peruttiin myös Pattijoen ja Kouvolan lauantainen ottelu. Viime viikkojen aikana pelaajia on ollut altistumisen vuoksi sivussa muuan muassa Kiteeltä, Kouvolalta ja Joensuulta.

Imatran perutut ottelut ovat kotiottelut Siilinjärveä (7.7.), Koskenkorvaa (11.7.) ja Kankaanpäätä (13.7.) vastaan sekä vierasottelut Hyvinkäätä (4.7.) ja Tamperetta (9.7.) vastaan.

Pesäpalloliitto käsittelee peruttuja otteluja maanantaina ja tiedottaa silloin virallisesti asiasta lisää. ElmoTV:n tietojen mukaan Imatran ottelut – kuten myös lauantainen Pattijoki-Kouvola-ottelu – perutaan pysyvästi eikä niitä enää pelata lainkaan. Samalla Superpesiksessä siirrytään siihen, että runkosarjan sarjataulukon sijoitukset määräytyvät lopullista sarjataulukkoa myöten pistekeskiarvojen perusteella.

Lisäksi Pesäpalloliitossa on pohdittu, voidaanko IPV määrätä heti karanteenin jälkeen pelaamaan vai pitääkö joukkueella antaa lyhyt harjoitusjakso. Tällöin IPV:ltä peruttaisiin myös 16. ja 17. heinäkuuta pelattavat vierasottelut Kempelettä ja Pattijokea vastaan.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää tilannetta harmillisena, mutta sanoo, että tässä tilanteessa on vain pakko hyväksyä tosiasiat sellaisena kuin ne ovat. Arffmanin mukaan on myös väistämätöntä, ettei IPV:n peruttuja otteluita enää pelata.

”Imatralta on nyt peruttu viisi ottelua ja jos ja kun sen päälle tulevat myös Kempele ja Pattijoki-ottelut, silloin peruttujen otteluiden määrä olisi seitsemän. Niiden pelaaminen reilussa kuukaudessa heinä-elokuussa on täysin mahdotonta. Samoin olisi jo pelkästään näiden nyt virallisesti peruttujen viiden ottelun pelaaminen”, Arffman sanoo.

”Tämä tarkoittaa, että silloin myös miesten Superissa on pakko siirtyä siihen, että sarjasijoitukset määräytyvät pistekeskiarvojen mukaan, kuten nyt jo toimitaan alemmissa sarjoissa. Eihän se optimaalinen tapa ole ratkaista runkosarjan sijoituksia, mutta eihän tässä muuta vaihtoehtoa ole. Sitä voidaan siunailla ja ihmetellä myöhemmin, hyötyikö joku joukkue asiasta vai hävisikö se, mutta tämä on nyt tilanne ja sen kanssa on pakko elää”, Arffman sanoo.

Lue myös: Rasmus Surakka on lukkarina luonnonlapsi ja yksi mielenkiintoisimmista lupauksista