Jalkapallolegenda palkkasi suomalaisen huippuvalmentajan omistamaansa seuraan

JalkapalloMuut sarjat

Jalkapallolegenda palkkasi suomalaisen huippuvalmentajan omistamaansa seuraan

Jarkko Tuomisto siirtyy Gheorghe Hagin omistamaan FC Viitorul Constanțaan maalivahtivalmentajaksi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 17.8.2020 | KUVAT All Over Press

Jarkko Tuomisto jatkaa uraansa siirtymällä Etelä-Amerikasta takaisin Euroopan mantereelle. 44-vuotias Tuomisto ottaa seuraavaksi vastuulleen Romanian vuoden 2017 mestarijoukkueen FC Viitorul Constantantan edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksen.

Viitorulin omistaa entinen Romanian maajoukkueen tähtipelaaja Gheorghe Hagi, joka perusti seuran vuonna 2009 hankkimalla CSO Ovidiun sarjapaikan Romanin III divisioonasta. Viitorul nousi kolmessa vuodessa Romanian pääsarjaan ja se voitti Romanian mestaruuden kaudella 2016-17. Vuosi sitten Viitorul juhli Romanian cupin voittoa.

Jarkko Tuomisto

Jarkko Tuomiston uusi seura F.C. Viitorul tarkoittaa F.C. Tulevaisuutta. @ Ivan Peñaranda

Viitorul on tunnettu nuorten pelaajien kasvattajaseura. Se on rakentanut Hagin johdolla Ovidiun kaupunkiin 11 miljoonaa euroa maksaneen harjoituskeskuksen, jossa huippuolosuhteissa harjoittelee yli 300 nuorta pelaajaa. Hagi on rahoittanut myös seuran stadionin rakentamisen. Parhaillaan harjoituskeskukseen on nousemassa majoitustilat seuran edustusjoukkueelle ja junioripelaajille.

Viitorulin nuoret pelaajat ovat haluttuja ympäri Euroopaa. Läpimurron tehneistä pelaajista tunnetuin on Hagin oma poika, Ianis Hagi, joka siirtyi tänä vuonna belgialaisesta Genkistä Skotlantiin Glasgow Rangersiin Glen Kamaran seuratoveriksi.

Tuomisto siirtyy Romaniaan ecuadorilaisesta Independiente del Vallesta, jossa hän vastasi seuran koko maalivahtivalmennustoiminnasta. Sitä aiemmin Tuomisto toimi Qatarin U19-maajoukkueessa ja Aspira Akatemiassa maalivahtivalmentajana sekä italialaisessa Polisportiva Arzachenassa samaten maalivahtivalmentajana. Suomessa Tuomisto toimi muun muassa FC Hongan ja HIFK:n maalivahtivalmentajana.

Jarkko Tuomisto sanoo, että halusi nimenomaisesti palata takaisin Eurooppaan.

”Olin päättänyt, että lähden Ecuadorista ja palaan Eurooppaan, ja kun olin sulkenut sen oven takanani, olin avoimin mielin uusien haasteiden suhteen. Kun tämä tilaisuus avautui, kaikki kävi sen jälkeen nopeasti”, Tuomisto sanoo.

”Viitorul tarkoittaa tulevaisuutta – ja minun kiehtoi seurassa juuri sen profiili. Viitoral on erittäin ammattimaisesti rakennettu ja toimiva seura, joka on keskittynyt nuorten pelaajien kasvattamiseen. Tässä mielessä Viitorul on saman profiilin seura kuin Independiente del Valle tai esimerkiksi tanskalainen FC Midtjylland.”

”Viitorul on saavuttanut nyt tietyn tason ja Gheorghe Hagi haluaa nostaa seuran seuraavalle tasolle. Se tarkoittaa sitä, että nuoret pelaajat pelaisivat seurassa hieman vanhemmiksi ja heistä olisi sen jälkeen mahdollisuus saada suurempia siirtosummia”, Tuomisto sanoo.

Romanian Liiga 1 alkaa tulevana viikonloppuna. Viitorul kohtaa avausottelussa lauantaina kotonaan UTA Aradin.

 

 

Elmo

Elokuun Elmo on ilmestynyt.

Osta digilehden irtonumero tästä

tai tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan

4 kk 35 e – ja postiluukkusi heilahtaa.