Joensuun uusin hankinta on todellinen yllätys – ”Mihin he häntä tarvitsevat?”

Kristian Malikine on pelannut kaksi edellistä kautta Hyvinkään Tahkossa.

Pesäpallo

Joensuun uusin hankinta on todellinen yllätys – ”Mihin he häntä tarvitsevat?”

Kristian Malikine siirty ElmoTV:n tietojen mukaan ensi kaudeksi Joensuun Mailaan. Pekka Arffman kysyy, miksi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 22.9.2021 | KUVAT Hyvinkään Tahko

Joensuun Maila jatkaa ensi kauden joukkueen rakentamista. ElmoTV:n tietojen mukaan JoMan uusin kaappaus on Hyvinkään Tahkossa päättyneellä kaudella pelannut Kristian Malikine.

20-vuotias Malikine on alkujaan Kouvolan Pallolyöjien kasvatti. Hän pelasi Superpesistä ennen Hyvinkäälle siirtymistä Koskenkorvalla.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättynyt Malikinen siirrosta.

”Ensimmäinen ajatus on, että mihin he häntä tarvitsevat, jos kerta Ville Lantiainen on tulossa etukentälle Siilinjärveltä Iiro Kuosan pariksi. Mutta varmasti heillä joku suunnitelma on Malikinen varalle, onhan hän nuori ja kehityskelpoinen etumies”, Arffman sanoo.

Arffman näkee, että Malikinen hankinnassa on kaksi loogista ja selittävää tekijää.

”Joensuulla oli jo toissa kaudella joukkue, jossa oli leveyttä ja kaikille ulkokentän ja sisäpelin lohkoille oli useampia vaihtoehtoja. Jos kausi menisi kuin valssi, eikä joukkueelle tulisi loukkaantumisia tai muita poissaoloja, silloin kauden voisi pelata teoriassa 13 pelaajalla, mutta tänä päivänä on selvästi yleistymässä tämä suuntaus, että joukkueessa täytyy olla 14 tai jopa 15 sellaista pelaajaa, että heidät voi heittää kehiin ilman, että joukkueen taso siitä merkittävästi laskisi.”

”Tässä mielessä myös Malikinen hankinnassa on oma järkensä. JoMalla on nyt kolme hyvää etukenttäpelaajaa, eikä Henri Litmasta tarvitse enää heittää hätävaraa etukentälle. Samalla tavalla JoMalla on kolme hyvää vaihtoehtoa taakse ja linjaan jopa 6-7 eri vaihtoehtoa. Oikeastaan vain lukkarin tontti on sellainen, että siihen vain harvalla joukkueella on kahta hyvää vaihtoehtoa, mutta JoMallahan on sillekin paikalle hyvä varavaihtoehto, Seeti Surakka. Tässä mielessä JoMan strategia ensi kauden joukkueen rakentamisessa on hyvinkin järkevä.”

”Malikine istuu hyvin myös siihen ajattelutapaan, että JoMa on nuorentanut joukkuetta ja ajanut rohkeasti sisälle omia nuoria pelaajiaan. Nyt Joensuussa on selvästi nähty, että omista nuorista ei ole etukentälle kasvamassa vaihtoehtoja, ja siksi etumiehiä on lähdetty hankkimaan muualta.”

Joensuu on jo vahvistanut Aleksi Rautiaisen ja Mikko Kemppaisen lopettamisen ja Mikko Huotarin tulon pelinjohtajaksi. Lisäksi ElmoTV on uutisoinut Imatran lyöjäjokerin Juho Toivolan ja JymyJussien Elemeri Liedon siirroista JoMaan ja Justus Niemeläisen paluusta lainapestiltä Siilinjärveltä takaisin Joensuun rinkiin.

Lue myös: Jälleen raskaansarjan siirto pesäpallossa – Joensuu nappasi Aleksi Rautiaisen korvaajan

Lue myös:  Joensuu tekee rajun kaappauksen pelinjohtajaksi – lyöjälegenda uhkaa lopettaa