Jokereiden lopulliset omistajat eivät ole paljastaneet vielä kasvojaan

Mitä tapahtuu Jokereissa seuraavaksi. Se on se kysymys.

JääkiekkoLiiga

Jokereiden lopulliset omistajat eivät ole paljastaneet vielä kasvojaan

Jari Kurri on ostanut Jokereiden koko osakekannan itselleen. Jukka Röngän mukaan tämä ei ole kuitenkaan lopullinen totuus Jokereiden tulevasta omistuksesta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 14.4.2022 | KUVAT All Over Press

Jokerit tiedotti, että Jari Kurri on ostanut NN Harjavalta Oy:n 40 prosentin osuuden Jokerit Hockey Club Oy:stä eli Kurri omistaa nyt Jokerit 100-prosenttisesti. Jukka, miten kommentoit?

Tässä vaiheessa on vaikea kommentoida oikeastaan yhtään mitään. Tämä on selkeästi vasta näytelmän ensimmäinen luku. Vasta sitten, kun Jokerit kertoo näytelmän seuraavasta luvusta, tiedämme, mitä Jokereille oikeasti tapahtuu ja minkälaista linnoitusta Kurri ja muut Jokereiden pelastustalkoissa olevat tahot ovat rakentumassa.

Tiedetäänkö tästä seuraavasta luvusta vielä mitään?

Aloitetaan helposta. Se tiedetään, että Jokereiden taru ei ole loppumassa. Sen jälkeen, kun Jokerit keskeytti kautensa KHL:ssä ja sen lähteminen KHL:stä alkoi varmistua, Jokereiden pelastamisesta on keskusteltu ja selvitetty monessa kahvipöydässä. On käyty myös neuvotteluja Liigan kanssa, millä ehdoilla ja milloin Jokerit voisi palata Liigaan.

Yksi Jokereiden pelastamista selvittänyt pöytäseurue on ollut Hjalllis Harkimon vetämä selvitys, josta ElmoTV kertoi maaliskuussa. Tässä mallissahan Harkimo ei itse olisi lähdössä Jokereiden rahoittajaksi ja vetäjäksi, mutta Harkimolla on vahva suhdeverkosto, josta vetäjät ja rahoitus voisi löytyä – niin Jokereiden ostamiseen ja pyörittämiseen kuin jopa entisen Hartwall Areenan ostamiseen.

Ymmärrettävästi Harkimo on käynyt keskusteluja myös Jokerit-taustaisten ja henkisten tahojen kanssa Teemu Selänteestä ja muista Jokereiden entisistä pelaajista alkaen.

Tämänpäiväisestä kaupasta voidaan päätellä, että Jokereiden pelastusprojektissa on edetty. Jokerit on luvannut kertoa tulevaisuuden suunnitelmistaan lisää jo lähiaikoina, mikä sekin viittaa siihen, että pöydän alla on jotain konkreettista.

Miten realistisena pidät sitä, että Jokerit liittäisi tähän pelastumispakettiinsa myös Hartwall Areenan?

Sehän riippuu sitä, millä hinnalla Areenan on kaupan ja onko kauppa ylipäätään mahdollinen. Hjallis Harkimo on kertonut tunnustelevien neuvottelujen yhteydessä, että rahantarve on luokkaa 50-100 miljoonaa euroa. Tällä summalla saataisiin siis Jokerit jaloilleen ja entinen Hartwall Areena mukaan pakettiin.

Sinällään ajatus siitä, että entinen Hartwall Areena olisi paketissa, on kunnianhimoinen ja jopa yltiöpäinen, mutta on aika vaikea ajatella, että Jokerit palaisi 25 vuoden jälkeen pelaamaan takaisin Nordenskiöldinkadun jäähalliin. Siksi on ymmärrettävää, että vaikka Areenan ostaminen nostaisikin summan tähtitieteelliseksi, Areenan ostamista ainakin selvitään.

Nyt on kuitenkin vain odotettava. On odotettava sitä, ketkä tulevat olemaan Jokereiden tulevia omistajia, mikä on heidän suunnitelmansa, milloin he palaavat Liigaan ja missä he pelaavat. Jari Kurrilla tulee varmaankin olemaan rooli Jokereissa jatkossa, mutta sisäpiiritiedot kertovat yhtenevästi siitä, että todellinen omistuspohja tulee olemaan paljon laajempi ja siinä on myös laajemmin mukana vanhaa Jokerit-perhettä. Jokereiden lopulliset omistajat eivät ole vielä paljastaneet kasvojaan.