Jyväskylän Lohi oli lähellä jättiyllätystä ja seuraavaksi hulluus pääsee irti Koskenharjulla

Manu Haukkala pelasti KaMan katastrofilta keskiviikkona.

Pesäpallo

Jyväskylän Lohi oli lähellä ottaa sensaatiomaisen voiton Kankaanpään Mailasta Superin karsintojen avauksessa.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 8.9.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Jyväskylän Lohi järkytti Kankaanpään Mailan mielenrauhaa Superin karsintojen ensimmäisissä otteluissa keskiviikkona. Lohi voitti ensimmäisen jakson 1–0 ja johti toistakin jaksoa pitkään, kunnes Manu Haukkala löi neljännen tasoittavalla varsin heppoisan kunnarin, joka toi sille jaksovoiton. Supervuorossa KaMalle riitti otteluvoittoon Jouni Mäen lyömä juoksu.

Joukkueiden tasoero on edelleen kiistaton. Itse asiassa voidaan puhua jopa samanlaisesta asetelmasta kuin Mansen ja Imatran puolivälieräsarjassa. KaMan otteissa keskiviikkona näkyi se, että se pelasi edellisen ottelunsa 24. elokuuta eli yli kaksi viikkoa sitten. Nyt, kaiken järjen mukaan, KaMa on saanut koneensa käyntiin ja sen pitäisi kävellä Lohen yli.

Loheen ei kuitenkaan päde mitkään normaalit pelilliset lainalaisuudet. Siksi Lohelle on pakko jättää oma saumansa, sillä kuten keskiviikkoinen ottelu Kankaanpäässä osoitti, Tonnin Kalat takaavat Koskenharjulla tämän kauden hurjimman hullunmyllyn. Siinä hullunmyllyssä voi tapahtua mitä tahansa, ainakin pesäpalloromantikkojen mielissä. Yksikin voitto Lohelta olisi kova saavutus, mutta niinhän koko kausi on jo nyt ollut.

Toinen karsintapari, Oulu-Siilinjärvi, on sen sijaan tasaisempi. Lippo on joukkueista selvästi vahvempi sisäpelijoukkue. Se voitti keskiviikkona kolmostilanteet 19-8, ja jos Lipon pääkotiuttajat olisivat olleet paremmassa vireessä, Lippo olisi mennyt menojaan. Nyt jaksot päättyivät 2-1 ja 3-2 Lipolle.

SiiPe on tappiolla, mutta ei vielä kanveesissa. SiiPen ulkopeli ja kokemus ovat eri luokkaa kuin Lipolla ja sen kotikenttä, Manttu, on viheliäinen paljon kovemmillekin vastustajille kuin Lipolle. Esimerkiksi tällä kaudella SiiPe voitti kotonaan Kouvolan, Hyvinkään ja Kiteen.

Siksi tämä sarja ei ole vielä ohi. Kaikkea muuta.