Kaikki Superin seurat saamassa lisenssin – JymyJussit viimeinen kanto kaskessa

JymyJusseilta vaadittiin lisädokumentaatiota lisenssiprosessin loppumetreillä.

Pesäpallo

Kaikki Superin seurat saamassa lisenssin – JymyJussit viimeinen kanto kaskessa

Kaikki miesten Superin seurat ovat saamassa ensi kaudeksi lisenssin. Viimeinen kanto kaskessa oli Seinäjoen JymyJussit.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.11.2021 | KUVAT All Over Press

Kaikki miesten Superpesiksen seurat ovat ElmoTV:n tietojen mukaan saamassa lisenssin myös ensi kaudeksi.

Kaikista uhkaavin tilanne oli Pattijoella ja Seinäjoen JymyJusseilla. Pattijoki sai kuitenkin maksettua rästissä olleet palkkiot ja muut lisenssin saamisen ehtona olleet velvoitteet jo viikko sitten.

Kokeile Leo Vegasin pelejä ilmaiseksi tästä!

JymyJusseilta vaadittiin sen sijaan vielä käsittelyn loppuvaiheessa lisäselvityksiä siitä, että rästit on varmasti maksettu ja annettu dokumentaatio pitää paikkansa. JymyJussien hallituksen puheenjohtaja Ossi Viljanen sanoi Raahen Seudun haastattelussa, ettei JymyJusseille ollut vielä maanantaiaamupäivään mennessä tullut virallista tietoa lisenssin saamisesta, mutta Viljanen sanoi olevansa luottavainen lisenssin suhteen, koska kaikki velvoitteet on hänen mukaansa hoidettu.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää hyvänä sitä, jos kaikki seurat ovat läpäisseet lisenssiseulan.

”Se, että seuroja jouduttaisiin pudottamaan kabinettipäätöksillä ei ole koskaan mikään toivottava ja hyvä ratkaisu, joten siinä mielessä tämä olisi hyvä päätös. Toivottavasti Pesäpalloliitto on ollut loppuun asti jämäkkä tässä asiassa, eikä ole katsonut läpi sormiensa lisenssiasioita minkään seuran kohdalla. Ei myöskään Seinäjoen”, Arffman sanoo,

”Tämän syksyn lisenssiprosessi oli Pesäpalloliitolta selkeä profiilinnosto seurojen talouskurin suhteen, mutta toivottavaa on, että jatkossa näitä asioita seurattaisiin tarkemmalla kammalla jo kauden aikana.”

Arffmanin mukaan seuraavaksi Pesäpalloliitossa on otettava keskustelun alle Superpesis-seurojen määrä.

”12 seuran Superpesis on ilman muuta ylivoimaisesti paras ratkaisu, mutta joukkueiden määrä pitäisi pudottaa urheilullisesti eli sopimalla esimerkiksi, että ensi kaudella Superpesiksestä putoaa kaksi seuraa ja Ykköspesiksestä nousee yksi seura. Silloin päästäisiin 12 seuran sarjaan ja ensi kesänä saataisiin kärki- ja pudotuspelitaistelun lisäksi vipinää myös putoamistaisteluun.”

Pesäpalloliitto tiedottaa lisenssitilanteessa myöhemmin maanantaina.