Kaikkien aikojen lyöjäkuningas jatkaa uraansa tutussa osoitteessa

Jere Dahlström jatkaa ElmoTV:n tietojen mukaan uraansa Koskenkorvalla.

Pesäpallo

Kaikkien aikojen lyöjäkuningas jatkaa uraansa tutussa osoitteessa

Jere Dahlström on ElmoTV:n tietojen mukaan sopinut jatkosta Koskenkorvan kanssa. Pekka Arffman pitää ratkaisua Kossun kannalta yllättävänä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 29.9.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Jere Dahlström jatkaa komeaa uraansa Koskenkorvan Urheilijoissa. Dahlström on ElmoTV:n tietojen mukaan sopinut Koskenkorvan kanssa vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta.

Dahlström teki Koskenkorvan kanssa sopimuksen uuden kauden kynnyksellä toukokuussa, mutta pelasi kauden aikana vain 18 runkosarjan ottelua, joissa hän löi 36 juoksua.

Dahlström on kaikkien aikojen lyöjätilaston ykkösnimi 1458 lyödyllä juoksulla. Näin hänellä on matkaa 1500 juoksun haamurajaan vain 42 juoksua.

Dahlström on voittanut pitkällä urallaan Superin lyöjäkuninkuuden neljästi ja pelannut Itä-Lännessä yhdeksän kertaa. Hän voitti Suomen mestaruuden Vimpelin Vedossa 2010. Viimeisen mitali on toissa kaudelta, jolloin hän oli yksi kantavia voimia Kouvolan SM-hopeajoukkueessa.

Dahlströmin lisäksi Koskenkorva on neuvotellut Seinäjoen JymyJussien Ville Viidan ja Atte Kontion kanssa.

Kossu neuvotteli kesän aikana myös Antti Kuusiston palkkaamisesta pelinjohtajaksi, mutta päätyi lopulta tekemään jatkosopimuksen Mikko Vainionpään kanssa.

Kossun tämän kauden joukkueesta Eero Kuitunen siirtyy Hyvinkäälle ja Juuso Vuorenmäki Kankaanpäähän.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättynyt siitä, että Koskenkorva on kallistunut Dahlströmin kanssa jatkosopimukseen.

”Koskenkorvalla on erinomainen lyöjäjokeri, Petteri Kortelainen, joka löi päättyneellä kaudella runkosarjassa 59 juoksua. Lisäksi Ville-Veikko Olli on potentiaalinen lyöjäjokeri. Tässä mielessä sopimus Dahlströmin kanssa on hieman yllättävä. Totta kai hän sopii Mikko Vainionpään railakkaaseen lyöntipelistrategiaan ja hän on myös jonkinlainen lisätakuu jokeriosastolle, jos hän vain pelaa kaikissa otteluissa.”

”Kontion ja Viidan hankinnoissa olisi paljon enemmän järkeä, sillä Kontio paikkaisi Kuitusen lähdön etukentältä ja Viita olisi erinomainen vaihtajokeri. Viidan tulo tarkoittaisi myös Ville-Veikko Ollin pelaamista ulkona.”

”Näiden JymyJussien miesten perään kannattaa kuitenkin laittaa vielä kysymysmerkki, tulevatko he oikeasti Kossuun, sillä JymyJussien oma tilanne on tällä hetkellä käymisvaiheessa ja siellä voi tapahtua melkein mitä tahansa.”

Arffmanin mukaan Koskenkorvan ensi kauden näkymään voi ottaa pitävämmin kantaa, kun ensi kauden joukkue on lopullisesti kasassa.

”Koskenkorva vältti tällä kaudella viimeisenä joukkueen putoamiskarsinnat ja vaikka nämä kaikki nyt esillä olevat hankinnat toteutuisivat, Kossun luokitus ei oleellisesti muuttuisi. Se tulisi olemaan yksi sarjan 4-5:stä heikoimmasta seurasta.”

”Mikään heittopussi Kossu ei kuitenkaan olisi. Se saa rakennettua Otto Kauppisen ja Aku Kettusen ympärille hyvän kärjen ja sillä on vahva kotiutusosasto. Myös ulkopelissä on hyviä elementtejä lukkari Juho Hakomäestä alkaen. Kossu olisi yllätysvalmis joukkue, joka voisi hulluna päivänä voittaa melkein minkä tahansa joukkueen, mutta koko kauden kuvassa se kuuluu sarjan viimeiseen kolmannekseen”, Arffman arvioi.