Valtteri Bottakselle tyrmäävä pettymys aika-ajoissa – ”Jos ei jopa kauden hännänhuipputalli”

Valtteri Bottas oli aika-ajojen 16:s ja tallikaveri Zhou Guanyu 17:s.

Formula 1

Valtteri Bottakselle tyrmäävä pettymys aika-ajoissa – ”Jos ei jopa kauden hännänhuipputalli”

Valtteri Bottas jäi Bahrainin aika-ajoissa ensimmäiseen osioon, mikä oli valtava pettymys lupauksia antaneiden testien jälkeen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.3.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Red Bullin Max Verstappen ajoi ratkaisevalla aika-ajojaksolla selvästi nopeimman ajan ja lähtee siten viime kauden tapaan paalupaikalta Bahrainin osakilpaluun. Hollantilainen kuittasi paaluajan 0,228 sekunnin erolla toisen ruudun ottaneeseen Ferrari-kuski Charles Leclerciin.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakaria Verstappenin vauhti ei yllättänyt, mutta Valtteri Bottaksen menoon hän on äärimmäisen pettynyt.

”Ei tässä paljon Horner-skandaalit tai mikään muukaan hälyt Red Bullin menoa häiritse. Verstappen on kova jätkä ja otti autostaan irti sen, mikä siitä nyt lähti. Kyllä tässä taitaa olla aika tylsä mestaruustaisto edessä tällä kaudella”, Mustakari toteaa.

”Verstappen osoitti ylivoimaa jälleen myös tallikaveriinsa Sergio Pereziin nähden. Meksikolainen oli viides. Saa nähdä, koska puheet Perezin potkusta saavat taas tulta.”

Haas-tallin autot olivat iloinen yllätys. Nico Hülkenberg puristi mukaan viimeiselle aika-ajojaksolle ja oli lopulta sen kymmenes. Tallikaveri Kevin Magnussen oli mukana vielä toisella jaksolla ja hän oli lopulta 15:s.

”Haasin suoritus oli hieno. Tallissa on keskitytty nyt suorituskykyyn. Günther Steinerin fudut tallipäällikön paikalta tulivat ehkä sittenkin oikeaan kohtaan. Haas on nyt hyvässä lennossa, mutta katsotaan nyt pari kisaa jatkuuko se lento.”

Bottas paha pettymys

Valtteri Bottaksen kausi alkoi vaisusti. Bottaksen aika-ajo päättyi jo ensimmäisessä osiossa. Hän sai potkittua Kick Sauberinsa vain sijalle 16. Tallikaveri Zhou Guanyulla ei mennyt sen paremmin, hän oli aika-ajon 17:s.Viimeisiin lähtöruutuihin jätettiin Alpinet.

”Haasit vetivät Saubereita ihan kölin ali. Bottakselta tämä oli kyllä todella onneton esitys tuohon pahimpaan kilpakaveriin verrattuna. Bottas oli tallikaveriaankin vain 0,001 sekuntia nopeampi.”

”Odotin Bottakselta paljon enemmän viime viikon testien perusteella. Tämä rata ei ehkä kerro kaikkea Sauberin suorituskyvystä, mutta ylöspäin ponnistaminen on todella vaikeaa Sauberin resursseilla. ”

”Selvästi tässä pysytään häntäpäässä, jos ei jopa ihan kauden hännänhuippuna. Se olisi valtava pettymys Sauberille ja Bottakselle. Sauberin kannalta ainoa lohtu on toki se, että kulman takana on alkamassa jo Audi-aika, mutta Bottakselle voi pahimmillaan käydä niin, ettei hänelle löydy tallipaikkaa ensi kaudeksi. Ei nyt vielä manata mitään, mutta Bottaksella on edessään joka tapauksessa iso kausi”, Mustakari ennakoi.