Kainuun taikasanan kohdalla voidaan hyvinkin puhua vuoden sijasta vielä vuosista

Roope Korhonen löi torstaina täyden tuvan edessä kaksi juoksua Hyvinkään kentästä. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Pesäpallo

Kainuun taikasanan kohdalla voidaan hyvinkin puhua vuoden sijasta vielä vuosista

Roope Korhonen teki vuoden jatkosopimuksen Sotkamon kanssa. Pekka Arffman ei olisi yllättänyt, jos Kainuun taikasanan ura jatkuisi vielä useamman vuoden.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 22.7.2022 | KUVAT Sotkamon Jymy

Sotkamon Jymy julkisti Roope Korhosen tehneen vuoden ja Iivari Vihannon kahden vuoden jatkosopimukset. Pekka, lienee turha edes kysyä, miten merkittävä jatkopaperi tuo herra Korhosen sopimus on?

Roope on edelleen Sotkamon tärkein pelaaja, jonka roolia korostaa se, että Jymyllä on tällä hetkellä huutava puute kotiuttajista. Sen lisäksi Roope on markkinoinnillisesti korvaamaton pelaaja. Hän on kannattajille ja koko Kainuulle sellainen taikasana, jonka nimeen edelleen vannotaan. Eikä kysymys ole vain Kainuusta. Roope on tunnetuimpia pesäpalloilijoita Suomessa ja hänen roolinsa suurena lajilegendana korostuu entisestään nyt, kun Toni Kohosen ja Sami Partasen kaltaiset kokeneet ja valovoimaiset pelaajat poistuvat näyttämöltä.

Women and men. Pesäpallo and baseball? From Koskenkorva to Joensuu and from Pori to Rauma? It’s unique! Place your bets at LeoVegas!

Tässä jatkosopimuksessa puhutaan vuodesta, mutta kysymys voi Roopen kohdalla olla vuosistakin. Hän on päässyt harjoittelemaan jälleen kunnolla ja esimerkiksi torstaisessa ottelussa hän juoksi todella sähäkästi kakkoselta kotiin hyytymättä yhtään. Jos Roope pysyy terveenä ja pystyy jatkossakin harjoittelemaan täysipainoisesti, hänellä voi hyvinkin olla vielä useampikin pelivuosi jäljellä.

Jymy lähti kauteen hieman epävarmoista asetelmista, mutta kauden aikana tilanne on muuttunut huomattavaksi valoisammaksi niin tämän kauden kuin tulevaisuuden suhteen. Nyt vain Roopen rinnalle täytyy saada lisää kotiutusvoimaa. Lauri Rönkkö olisi täydessä pelikunnossa todella arvokas toinen lyöjäjokeri, mutta myös Aapo Komulainen, Juho Keinänen ja Aleksanteri Huotari ovat nousemassa merkittävään rooliin kotiuttajina.

Iivari Vihanto kuulunee myös tuohon Jymyn valoa lisänneeseen porukkaan?

Vihannosta tiedettiin jo viime kauden lopulla, että siellä on kasvamassa erittäin lupaava koppari – ja tämä kausi on osoittanut nuo epäilyt todeksi. Vihanto on jo nyt todella hyvä koppari, vaikka hän on vasta 18-vuotias ja pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan Jymyn takakentällä.

Yllättävin asia Vihannossa on kuitenkin se, miten nopea ja hyvä etenijä hän on. Hän on pelannut jopa Jymyn kärkenä, ja pelasipa hän tulevaisuudessa ykkös- tai kakkoskärjessä, hän on todella arvokas pelaaja myös sisällä.

Vihanto edustaa myös Jymyn tulevaisuutta. Nyt kun Joni Rytkönen siirtyy Joensuuhun ja Elmeri Purmonen tulee Kiteeltä ensi kaudeksi, Jymyllä on todella nuori joukkue, jossa ainoat vanhat pelaajat ovat Roope ja Niko Korhonen sekä Ville Kotro. Vihanto, Purmonen, Huotari, Komulainen ja Kalle Kuosmanen ovat kaikki 2000-luvulla syntyneitä. Juho Keinänen on 22-vuotias ja Jussi Korhonen 25-vuotias. Näin Jymyn tulevaisuus yhtenä kärkiseuroista näyttää turvatulta.