Sotkamon Jymy on hankkimassa uuden huippukärjen Kiteen Pallosta

Elmeri Purmonen on suuntaamassa seuraavaksi urallaan Sotkamon Jymyyn.

Pesäpallo

Sotkamon Jymy on hankkimassa uuden huippukärjen Kiteen Pallosta

Sotkamon Jymy on neuvotellut valmiiksi huippuluokan vahvistuksen hankkimisen ensi kauden joukkueeseensa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 18.7.2022 | KUVAT All Over Press

Sotkamon Jymy on korvaamassa Joni Rytkösen lähdön Joensuuhun hankkimalla uuden huippukärjen. ElmoTV:n tietojen mukaan Jymy on jo sopinut Kiteen Pallon Elmeri Purmosen siirrosta Kainuuseen ensi kaudeksi.

20-vuotias Purmonen teki suuren läpimurtonsa Superiin toissa kaudella ja häntä pidetään yhtenä Superin parhaista kärkimiehistä jo nyt.

Purmonen on jo toinen Kiteen avainpelaaja, joka on lähdössä Rantakentältä. ElmoTV kertoi viime viikolla Hannes Pekkisen siirtyvän ensi kauden Manse PP:n riveihin.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitäisi Purmosen lähtöä isona yllätyksenä ja jopa Pekkistä merkittävämpänä takaiskuna Kiteelle.

”Pekkinekin on toki kovan luokan pelaaja, mutta Purmosessa on vielä paljon paljon lunastamatonta potentiaalia, joka voi heittää hänet aivan kovimman eturivin pesäpalloilijaksi. Purmonen on jo nyt Superin ehdottomasti parhaita kärkimiehiä. Hänellä on paljon puhuttu pelimiehen sielu ja silmä. Toki se kostautuu vielä yli-innokkuutena niin kentällemenoissa kuin pesiltä lähdöissä, mutta kun kokemusta tulee lisää, tuollainen pelurin luonne ja Purmosen räjähtävä nopeus ovat hurja yhdistelmä”, Arffman sanoo.

Kempele goes to Sotkamo – and baseball goes to Home Run Derby! Place your bets now at LeoVegas and pick your €20 free bet! 

”Ulkona Purmosen potentiaali on vielä hyödyntämättä, mutta siinäkin aika ja kokemus tekevät työtä hänen hyväkseen ja Purmosesta voi kehittyä noilla jaloilla myös erinomainen ulkopelaaja. Tässä mielessä hän on Kiteen tulevaisuuden kannalta Pekkistäkin suurempi menetys.”

”Kiteen silmissä kaksikon lähdön merkitystä korostaa se, että molemmat ovat kiteeläisiä ja seuran omia kasvatteja. Lisäksi peliuransa tähän kauteen lopettava Sami Partanen on samaten oman kylän poika, vaikka hän onkin kotoisin Saarelta, jossa hän aloitti myös pesäpallon pelaamisen. Partanen muutti kuitenkin jo lukioaikana Kiteelle ja on siitä lähtien edustanut Kiteen Palloa lukuun ottamatta Järvenpäässä, Kouvolassa ja Imatralla käytyjä keikkoja.”

Sotkamon kannalta Arffman näkee Purmosen hankinnassa selvän logiikan.

”Sotkamon on korvattava Rytkönen ja nyt se vastaus tiedetään, miten Jymy aikoo sen tehdä: Purmonen ottaa tällä kaudella kärkenä pelaavan Kalle Kuosmasen paikan ykkösenä ja Kuosmanen siirtyy Rytkösen paikalle kakkoseksi. Jymy pitää sisäpelissä Kuosmasen suurimpana vahvuutena etenemisen lisäksi juuri ykkösvaihdon purkamista ja Purmosen hankinnan myötä Kuosmanen pääsisi vahvuuksiensa kannalta optimaaliselle pelipaikalle.”

”Ulkona Purmoselle pitäisi toki löytää pelipaikka linjasta, mutten epäile hetkeäkään, etteikö Sotkamossa oltaisi valmiita tekemään töitä Purmosen ulkopelin kehittämiseksi, varsinkin kun Sotkamossakin nähdään hänen potentiaalinsa pesäpalloilijana.”

”En usko, että Purmosella olisi muutenkaan vaikeuksia sopeutua Sotkamoon, sillä hän oli armeijassa samaan aikaan Kainuun Prikaatissa juuri muun muassa Kuosmasen kanssa ja tietää, mitä odottaa Sotkamossa.”

Lue myös: Kiteen Pallolla on riveissään poikkeuksellinen kultakimpale koko pesäpallon historiassa