Kempele veti pöytään kovan vahvistuksen, jonka maineessa on kuitenkin omat lommonsa

Mikko Korhosen ura jatkuu seuraavaksi Uudessa Sotkamossa (entiseltään nimeltään Kempele).

Pesäpallo

Kempele veti pöytään kovan vahvistuksen, jonka maineessa on kuitenkin omat lommonsa

Mikko Korhonen vahvistaa jatkossa Kempeleen valmennuspuolta. Pekka Arffman pitää Korhosen palkkaamista kovan luokan kaappauksena, vaikka Korhosen maine ei enää pelkästään kimaile.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.11.2021

Joensuun Mailan peliä viimeiset puolitoista johtaneen Mikko Korhosen ura jatkuu Kempeleen Kirissä. Korhonen liittyy KeKin valmennusryhmään ja toimii ensi kaudella myös kakkospelinjohtajana.

Korhonen voitti pelaajana Sotkamon Jymyssä kahdeksan Suomen mestaruutta. Lisäksi hän luotsasi Jymyn pelinjohtajana Suomen mestariksi vuosina 2014 ja 2015.

Korhonen johti Joensuun Mailan vuosi sitten runkosarjan voittajaksi, mutta JoMan matka katkesi kuitenkin välierissä 0–2-tappioon Kouvolalle. Tämä kausi oli JoMan tuskainen ja Korhonen sai potkut elokuussa.

Nappaa jopa 100 euron ilmaisveto ja kokeile vaikka NHL:ää!

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Korhosen palkkaamista kovan luokan kaappauksena Kempeleeltä.

”Vaikka Korhonen sai Joensuusta potkut, hän on edelleen erittäin arvostettu kovan luokan pesäpallo-osaaja. Hän tuo KeKin toimintaan uskottavuutta ja myös paljon osaamista ja näkemystä pesäpallosta ja varsinkin laji- ja fysiikkavalmennuksesta. En olisi yhtään yllättänyt, että yksi syy Onni Määtän tekemään 2+1-vuotiseen jatkosopimukseen oli se, että hänen entinen pelikaverinsa ja pelinjohtajansa Sotkamon vuosilta tulee mukaan KeKin valmennukseen”, Arffman sanoo.

”Toki KeKillä on ollut pelinjohto- ja valmennuspuolella myös osaajia, mutta väliin on mahtunut myös muutamia ihmeellisiä harhalaukauksia. Tässä mielessä Korhonen on ilman muuta tervetullut vahvistus.”

Kiilto karissut

Arffman muistuttaa kuitenkin, että kaikki eivät ole yhtä vakuuttuneita Korhosen osaamisesta. Esimerkiksi JoMan sisältä on kuulunut myös voimakasta kritiikkiä Korhosta kohtaan, mistä myös hänen saamansa potkut kertovat.

”Korhosen pelinjohtaminen oli päättyneellä kaudella äärivarovaista ja virkamiesmäistä. Tällainen varovainen asenne tarttui myös joukkueeseen. Kun Petri Pennanen tuli elokuussa Korhosen tilalle, Joensuun pelaamisen ja koko joukkueen ilme muuttui kertaheitolla. JoMa pelasi paljon rohkeammin ja myös joukkueen asenne ja usko omaan tekemiseen huokui aivan eri asioita kuin Korhosen aikana.”

Puheisiin siitä, että Korhonen siirtyisi ensi kauden jälkeen KeKin ykköspelinjohtajaksi, Arffman suhtautuu varauksellisesti.

”KeKin managerin Sami Salorannan liikkeitä on mahdoton ennakoida, mutta Joensuun kokemusten perusteella minusta kannattaisi pohtia, missä roolissa Korhosesta on eniten hyötyä KeKille ja mikä rooli olisi myös Korhoselle itselleen kaikista sopivin. Minusta hänen tulevaisuutensa voisi hyvinkin olla valmennuspuolella – sen kehittäjänä ja johtajana, mutta tietenkin Korhonen voi nousta myös ykköspelinjohtajaksi.”

”Superissa on selvästi vahvistumassa trendi, että valmennuspuolta vahvistetaan ja sinne haetaan kokemusta ja osaamista eri pelin osa-alueille sekä fyysisellä ja henkiselle puolelle. Tässä mielessä kysymys ei välttämättä ole enää jatkossa siitä, kuka on pelinjohtaja, vaan millainen on kokonaisuus ja kuka tätä kokonaisuutta johtaa ja organisoi. Tässä voisi olla myös Korhosen tärkein rooli KeKissä.”

Lue myös: Mikko Korhonen sai potkut ansiosta, mutta JoMakin joutuu katsomaan itseään peiliin