Superpesiksen viimeisten viikkojen hurjin nousija tulee yllättävästä osoitteesta

Hurjassa vireessä oleva Patrik Wahlsten on lyönyt 13 ottelussa 61 juoksua ja johtaa Superin lyöjätilastoa.

Pesäpallo

Superpesiksen viimeisten viikkojen hurjin nousija tulee yllättävästä osoitteesta

Koskenkorvan Urheilijat on noussut viimeisen kahden viikon hurjan iskunsa ansiosta yhdeksi kauden suurista yllättäjistä.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 2.8.2020 | KUVAT All Over Press

Koskenkorvan Urheilijat on noussut suolaamaan taistelua miesten Superpesiksen pudotuspelipaikoista. Se keräsi heinäkuun kahden viimeisen viikon aikana kuudessa ottelussa hurjat 11 pistettä ja vaikka se jäikin pisteittä lauantaina Vimpeliä vastaan ja tänään sunnuntaina Sotkamon vieraana, Koskenkorvalla on edelleen mahdollisuus tehdä mahdottomasta mahdollinen ja nousta jopa kahdeksan sakkiin.

Eroa kahdeksantena olevaan Kiteeseen on viisi pistettä, joten kahdeksan sakkiin nouseminen vaatii Kossulta täydellisen onnistumisen, mutta se saa elokuussa vielä kotiinsa muun muassa Kempeleen ja Tampereen sekä kohtaa sarjajumbo Siilijärven kahdesti.

Kaiken lisäksi keskikasti on äärimmäisen tasainen. Vimpeli on riuhtaissut itsensä mukaan neljän parhaan junaan, mutta jäljelle jäävistä neljästä pudotuspelipaikasta taistellaan verisesti ja sarjatauluko voi elää melkein minkä tahansa keskikastin joukkueen osalta suuntaan tai toiseen hyvinkin nopeasti. Tampere ja Siilinjärvi ovat pelillisesti selvästi keskitason joukkueita jäljessä, ja ne voivat unohtaa haaveensa pudotuspelipaikoista.

Muutos alkoi Tampereelta

Arvioin ennen kauden alkua, että Koskenkorva olisi ennakolta sarjan heikoin joukkue. Ensimmäiset ottelut eivät vakuuttaneet, mutta kun Kossu kaatoi Manse PP:n Tampereella 2-1-lukemin 17. heinäkuuta, sen kurssi kääntyi huimaan nousuun.

Koskenkorva odotettua parempi menestys kulminoituu hurjassa vireessä olevan lyöjäjokerin Patrik Wahlstenin lisäksi siihen, että joukkueessa on lukuisia onnistujia. Juho Hakomäen ja Veli-Pekka Yli-Hirvelän vahvuus tiedettiin jo etukäteen, mutta Kossun nousua ja hyvää kautta ovat ryydittäneet useat yllättäjät.

Yllättäjistä suurin on ollut kenties kärkimies Otto Kauppinen, joka on mennyt kentälle 13 ottelussa jo huikeat 64 kertaa. Toinen positiivinen yllättäjä sisällä on ollut Aku Kettunen, joka on kantanut päävastuun tilanteiden tekemisestä yhdessä Yli-Hirvelän ja Hakomäen kanssa. Myös Jaakko Erkkilä on noussut sisällä yhä tärkeämpään rooliin.

Sisäpelin on kruunannut Superin lyöjätilastoa johtava Patrik Wahlsten. Wahlsten on lyönyt 13 ottelussa 51 juoksua ja johtaa lyöjätilastoa seitsemän juoksun erolla ennen Kouvolan Jere Dahlströmiä. Wahlsten on vankistanut entisestään asemiaan yhtenä Superin vaarallisimmista kotiuttajista. Wahlstenilla on erittäin monipuolinen lyöntivalikoima ja hän hallitsee hyvin myös taitolyönnit.

Hakomäen päässyt tuomareiden ikeen alta

Ulkona kaiken kulmakivenä on ollut lukkari Juho Hakomäki. Hän oli alkukaudella syöttötuomareiden hampaissa syöttönsä kanssa, mutta kohu on rauhoittanut ja Hakomäki on päässyt keskittymään täysillä syöttämiseensä. Wahlstenin tavoin Hakomäen pörssikurssi on kovassa nosteessa ja hän on yksi niistä lukkareista, jotka haastavat tosissaan vanhan huippukaartin.

Myös ulkona Kossulla on ollut Otto Kauppisesta, Aku Kettusesta ja Ville-Veikko Ollista alkaen monta positiivista yllättäjää.

Koskenkorven suuriin onnistujiin on luettava myös pelinjohtaja Mikko Vainionpää, joka on selvästi paremmin kotonaan Koskenkorvalla kuin viime kaudella Seinäjoella, josta hän sai kesken kauden potkut. Vainionpää tuli Jukka Latvalan kakkospelinjohtajaksi jo viime kauden lopussa ja hän on saanut joukkueen pelaamaan iloista ja rohkeaa lyöntipeliä, joka on sopinut hyvin altavastaajajoukkueen mentaliteettiin. Vainionpäätä voidaan pitää toki vanhanliiton pelinjohtajana, mutta hän hallitsee pelinjohtamisen perusasiat  ja luottaa edelleen sisäpelivetoiseen pesäpalloon, jossa juoksuja tulee ja menee.

Kävipä Koskenkorvalla runkosarjan viimeisten viikkojen aikana miten tahansa, sitä voidaan pitää jo nyt yhtenä kauden positiivisista yllättäjistä. Syksyllä edessä on uudet haasteet, sillä Koskenkorvan on enää vaikea pitää Wahlstenin tasoista lyöjäjokeria Ilmajoella.

 

Toimi nopeasti ja tilaa Elmo 4 kk 35 e. Tilaus alkaa elokuun Elmosta, jossa pesäpalloa taas 13 sivua!

 

Lue heinäkuun Elmo ostamalla digilehden irtonumero Lehtiluukusta tai painettu lehti irtonumerona Lehtipisteestä.