Kouvola teki loistoratkaisut ja taistelee ensi kaudella mestaruudesta entistä vahvempana

Iiro Haimi on vienyt Kouvolan kahtena vuonna peräkkäin SM-loppuotteluun.

Pesäpallo

Kouvola teki loistoratkaisut ja taistelee ensi kaudella mestaruudesta entistä vahvempana

Kouvola teki Pekka Arffmanin mukaan loistoratkaisut tehdessään kaksivuotiset sopimukset Iiro Haimin ja Eero Pitkäsen kanssa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 14.10.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Kouvola on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen pelinjohtaja Iiro Haimin kanssa. Myös kesken kauden kakkospelinjohtajaksi tullut kokenut Eero Pitkänen on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen KPL:n kanssa.

Hyvinkään Tahkon pelinjohtajana aiemmin toiminut Haimi on johtanut Kouvolan peliä kaksi kautta, ja johtanut molemmilla kausilla KPL:n SM-hopealle.

Haimilla olisi ollut ottajia muissakin kärkiseuroissa. Hän neuvotteli aiemmin tänä vuonna Sotkamon Jymyn kanssa siirtymisestä Jymyn pelinjohtajaksi ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian pesäpallovalmennuksen vetäjäksi. Myös Joensuun Maila kartoitti Haimin halukkuutta siirtyä tulevaisuudessa JoMan puikkoihin. Haimi kuitenkin päätti jäädä Kouvolaan.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun Expektiltä! Tästä kyytiin!

”Nämä ratkaisut kertovat siitä, että Haimi viihtyy Kouvolassa ja on tyytyväinen siihen, miten asiat ovat KPL:ssä. Ja miksipä ei olisi, sillä Kouvola on ollut kahtena vuonna finaalissa ja taistelee ensi kaudellakin varmasti mestaruudesta entistä vahvemmalla joukkueelle”, ElmoTV:n asiantuntija Pekka Arffman sanoo.

”Ja totta kai Haimin jatkaminen on iso asia Kouvolalle. Hän on tällä hetkellä miesten Superissa johtava pelinjohtaja ja tehnyt loistotyötä Kouvolassa.”

”Myös Pitkäsen kaksivuotinen sopimus on hyvä veto Kouvolalta. Pitkäsen valmennuksellinen osaaminen on kiistatonta ja hän on pitkän kokemuksensa ja osaamisensa kautta erinomainen mailamies ja ylipäätään hyvä apu Haimille niin pelien aikana kuin niiden ulkopuolella.”

”Pitkänen tuntee myös Kouvolan nuoren kaartin, Luoman veljekset, Valtteri Hämäläisen, Ville Pesun ja kumppanit, sillä he kaikki ovat olleet hänen valmennuksessaan junioreina. Uskoisin, että tällä ratkaisulla pohjustetaan myös hänen oman poikansa, Eliaksen, ajamista sisään Kouvolan Superin miehistöön – ei vielä lukkariksi ensi kaudella, mutta jossain vaiheessa varmasti, sillä hän olisi jo nyt, 16-vuotiaana, kypsä pelaamaan Superissa, kuten kesällä nähtiin.”

Muista myös Tapio Suomisen live tietovisailu torstaisin kello 19.30 – ja muuta tieto rahaksi!

Kouvolan ensi kauden joukkue on nyt periaatteessa kasassa. Ainoa, jonka kohtalo ei ole sataprosenttisen varma, on Juho Hacklin. Hacklin miettii, tyytyykö hän Kouvolassa tarjolla olevaan rooliin vai lähteekö hän hakemaan suurempaa roolia muusta seurasta.

Lue myös: Kouvola vahvistuu ensi kaudeksi – vain lajilegenda Toni Kohonen ei jatka