Lähtöruutu varmistui viimeinkin – Valtteri Bottas voi ajaa pitkästä aikaa pisteille

Valtteri Bottas oli lauantain aika-ajoissa 12:nneksi nopein.

Formula 1

Lähtöruutu varmistui viimeinkin – Valtteri Bottas voi ajaa pitkästä aikaa pisteille

Valtteri Bottas lähtee Monzan kisaan ruudusta 15 ja voi Erkki Mustakarin mukaan ajaa jopa MM-pisteille.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.9.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas lähtee FIA:n julkistaman lähtölistan perusteella Monzan sunnuntaiseen kisaan ruudusta 15.

Bottas sijoittui lauantain aika-ajoissa 12:nneksi, mutta yhdeksän kuljettajan lähtöruuturangaistusten vuoksi lähtöjärjestys oli epäselvä. Lähtöruuturangaistuksen itsekin saanut Bottas epäili Viaplaylla, että hänen lähtöruutunsa olisi 13, mutta nyt se on 15 – ellei järjestys ehdi vielä ennen kisaa muuttua.

Erkki Mustakari toivoo, että lauantain lupaavan aika-ajon jälkeen Bottaksen vauhti olisi myös kisassa parempaa kuin viimeisissä kisoissa.

”Valtteri voi nousta sunnuntaina jopa pistelle, mikä olisi varmasti iso motivaatioruiske Bottakselle ja koko tallille”, Mustakari sanoo.

”Alfa Romeolla on varmasti etsitty syitä teknisiin vikoihin yötä päivää.  Alfan resurssit ovat kuitenkin erittäin rajalliset ja se näkyy juuri tällaisessa tilanteessa. Syitä ei ole keksitty. Jonkun pitäisi nyt saada tuhannen taalan heureka-ilmiö. Formula autot palautuvat Euroopassa kisojen välissä tehtaalle. Ne puretaan ja kootaan uudelleen. Tällöin kaikkien vikojen pitäisi tulla kyllä ilmi.”

”Nyt on aika, jolloin mitataan Valtterin kyky generoida motivoivaa voimaa itse. Pienessä tallissa tarvitaan kuljettajan osoittamaa johtajuutta omassa ruudussaan, kun tilanne on tällainen. Valtteri on ollut hattuineen varikon väriläiskä useasti tällä kaudella. Hehkua ei pidä nyt tulosten laahaamisen vuoksi menettää. Valtterin pitää itse keksiä niitä teemoja, joilla kausi vedetään kunnialla loppuun ja ettei upeasti alkanut rupeama uudessa tallissa feidaa olemattomiin. Siihenhän kaikki ainekset ovat kyllä jo padassa”, Mustakari sanoo.