Lewis Hamiltonin kultainen kosketus ei ole kadonnut mihinkään – vain auton on

Lewis Hamilton muisteli Zandvoortissa menneitä entisen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen. Näytti naurattavan molempia.

Formula 1

Lewis Hamiltonin kultainen kosketus ei ole kadonnut mihinkään – vain auton on

Jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa tehnyt Lewis Hamilton voisi edelleenkin voittaa maailmanmestaruuden, jos vain auto mahdollistaisi sen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.9.2023 | KUVAT All Over Press

Mercedes julkisti vihdoin tehneensä kaksivuotiset jatkosopimukset brittikuljettajiensa Lewis Hamiltonin ja George Russellin kanssa.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei hämmästynyt uutisesta.

”Ei kai kukaan tosissaan odottanut, että ainakaan Hamilton lähtisi minnekään muualle. Kokenut stara on Mercedeksen mies ja hän mainosti sitä itsekin erityisesti viime vuonna voimakkaasti puheissaan. 38-vuotias Hamilton aikoo nyt sitten ajaa ainakin nelikymppiseksi asti, enkä epäile hetkeäkään, etteikö hän voisi jatkossakin voittaa maailmanmestaruuden, jos vain Mercedes saa autonsa siihen kuosiin, että sillä voi taistella mestaruudesta”, Mustakari sanoo.

”Hamilton vakuutti jo aiemmin, että ajohaluja on vielä runsaasti. Tosin sekin on nähty, että ajoilo on ollut välillä kateissa. Toissa kauden päätteeksi Hamiltonin motivaatio sukelsi, kun mestaruus ratkesi kauden viimeisessä kisassa skandaalinkäryisellä ratkaisulla Red Bullin Max Verstappenille.”

Hamilton on urallaan ajanut myös McLarenilla.

”Ainoa toinen paikka, jossa britin olisi ehkä voinut nähdä F1-auton ratissa, olisi ollut Ferrari. Legendaarinen F1-auto houkuttelee kaikkia kuljettajia. Red Bullille Hamilton ja Verstappen tuskin olisivat yhdessä samaan aikaan koskaan mahtuneet.”

Who will be the king on Monza? Check all odds for Formula One weekend and play at Stake.com!

Russell siirtyi Mercedekselle Valtteri Bottaksen paikalle 2022.

”Russell on potentiaalinen ja nälkäinen kuski, joka sopii hyvin mentaliteetiltaan Mercedekselle. Välillä näiden kahden kuskin välillä kipinöi, mutta pääasiallisesti yhteistyö on hedelmällistä. Russell on Hamiltonin silmin helpompi tallikaveri kuin Nico Rosberg, mutta kuitenkin vaikeampi kuin Valtteri.”

”Hamilton varmasti näkee Russellissa palan nuorta itseään. Russell on nälkäinen kuljettaja ja hänellä on sellaista ajotaitoa, jolla voi joskus ottaa kiinnityksen jopa mestaruuteen.”

”Mercedeksen haasteena on kehittää näille kahdelle intohimoiselle rattimiehelle toimiva ja kilpailukykyinen auto. Nyt juuri se on pahasti hakusessa.”