Liigan sulkeminen on tappanut kilpailun ja tuhoaa laajemminkin Suomi-kiekkoa

Jos Liiga olisi ollut auki ja viimeinen pudottanut suoraan, JYP olisi sarjataulukon mukaan pelannut ensi kaudella Mestiksessä.

JääkiekkoPodcastit

Liigan sulkeminen on tappanut kilpailun ja tuhoaa laajemminkin Suomi-kiekkoa

Timo Lehkonen ruotii kovalla kädellä Suomi kiekon tilaa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 28.5.2021 | KUVAT All Over Press

Suomalaisen jääkiekon siisäpiirissä pitkään toiminut Timo Lehkonen arvostelee ElmoTV:n uusimmassa podcastissa kovin sanoin Suomi-kiekon nykytilaa. Karhu-Kissoissa nykyisen valmennuspäällikkönä toimiva Lehkonen on erityisen huolissaan, Liigan sulkemisen vaikutuksista. Hänen mukaansa Liigan sulkeminen on tappanut kilpailun, millä on ollut useita haitallisia vaikutuksia suomalaiseen jääkiekkon. Lehkonen pelkää, että Suomi-kiekko on näivettymässä 15 Liiga-seuran ja Jokereiden  ammattimaiseksi toimnnaksi. Muilta seuroilta ja muilta paikkakunnilta on viety mahdollisuus unelmoida ja samalla Suomi-kiekosta on tapettu se tunne, joka unelmiin, Liigaan nousemiseen ja sieltä putoamiseen liittyy.

”Jos Liiga olisi auki, olisimmeko esimerkiksi nähneet tällä kaudella, että valmentajia ja valmennustiimejä olisi lomautettu ja urheilutoimenjohtajat olisi vetäneet viimeiset 20 matsia. Tai palkkaisivatko liigaseurat valmentajaksi valmentajina täysin kokemattomia koutseja. Kun putoamiseen vaaraa Liigasta ei ole, nyt voidaan toimia näin”, Lehkonen sanoo.

Muita kipeitä kysymyksiä, joita Timo Lehkonen pohtii ElmoTV:n podcastissa Samuel Savolaisen ja Juuso Kokkosen kanssa, ovat muun muassa:

  • Onko Liigan avaaminen tehty mahdottomaksi?
  • Miksi Suomessa on Jokerit mukaan lukien vain 16 ammattimaista organisaatiota, mutta Ruotsissa kolminkertainen määrä?
  • Ovatko taitovalmentajat oikeasti valmentamisen kultasormia vai Liiga-seurojen työntekijöitä, jotka pahimmillaan scouttaavat lahjakkaita junioreita omiin seuroihinsa?
  • Pitäisikö Akatemia-joukkueet kieltää?
  • Miksi pikkuseurat hävivät kaikki äänestykset, vaikka heitä on enemmän kuin Liiga-seuroja?
  • Kuolevatko pikkuseurat Suomesta?

Kuuntele podcast alla olevasta linkistä Spotifyssa tai tästä linkistä SoundCloudissa: