Manse palkkaamassa Toni Kohosen seuraajaksi Vimpelin kultasormen

Sami-Petteri Kivimäki päätti Sotkamon viiden vuoden kultakauden luotsaamalla Vimpelin Suomen mestariksi 2016 ja 2017.

Pesäpallo

Manse palkkaamassa Toni Kohosen seuraajaksi Vimpelin kultasormen

Sami-Petteri Kivimäki on ElmoTV:n tietojen mukaan nousemassa Manse PP:n uudeksi pelinjohtajaksi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 7.3.2023 | KUVAT All Over Press

Vimpelin kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Sami-Petteri Kivimäki on nousemassa Toni Kohosen seuraajaksi Manse PP:n pelinjohtajana. ElmoTV:n tietojen mukaan Kivimäellä on kaavailtu samalla suurempaa vastuuta koko seuraorganisaation operatiivisestä johtamisesta.

Mansen kakkospelinjohtajaksi on ElmoTV:n tietojen mukaan tulossa puolestaan pitkän peliuran tehnyt Ville Hotakainen.

SJK vahvisti aiemmin tiistaina, että Kivimäki jättää SJK:n ja siirtyy uuden työnantajana palvelukseen. Kivimäki toimi  SJK-konsernin toimitusjohtajana.

Manse kohahdutti pesäpallopiirejä helmikuussa erottamalla Toni Kohosen pelinjohtajan tehtävistä vain neljän kuukauden jälkeen.

Kivimäki luotsasi Vimpelin Suomen mestariksi 2016 ja 2017, kunnes siirtyi kauden 2018 jälkeen SJK-konsernin palvelukseen.

Can Dortmund shock Chelsea in Champions League? Check the odds and play Mr Green!

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Kivimäen palkkaamista kovan luokan vetona Manselta.

”Menemättä sen enempää tapaus Kohoseen ja siihen liittyviin käänteisiin, niin onhan Kivimäki kovan luokan palkkaus. Hän on osoittanut olevansa mestaritason pelinjohtajana ja varmasti sopeutumista Manseen tässä tilanteessa auttaa se, että hän on Vimpelin vuosilta tuttu Henri Puputin ja Ville Hotakaisen kanssa”, Arffman sanoo.

”Pidän merkittävänä vetona myös sitä, että Kivimäki ottaisi suurempaa vastuuta Mansessa koko seuraorganisaation osalta. Nyt on nähty, että pesäpalloseuran johtaminen vaatii myös urheilullista osaamista, ja myös sitä osaamista Kivimäeltä löytyy.”