Manse PP vaihtamassa pelinjohtajaa ja hankkimassa lyöjäjokeriksi erikoisen mysteerin

Matti Iivarinen ei välttämättä jatka Manse PP:n puikoissa ensi kaudella. Tuomas Jussila sen sijaan jatkaa yhtenä Mansen avainpelaajista.

Pesäpallo

Manse PP vaihtamassa pelinjohtajaa ja hankkimassa lyöjäjokeriksi erikoisen mysteerin

Manse PP on remontoimassa ensi kauden joukkuettaan - ja vaihtamassa pelinjohtajaa. Uudeksi pelinjohtajaksi on nousemassa Juhani Lehtimäki.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 4.8.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Manse PP on vaihtamassa ensi kaudeksi ElmoTV:n tietojen mukaan pelinjohtajaa. Kaksi kautta Mansen peliä johtaneen Matti Iivarisen tilalle on nousemassa Joensuun Mailan kaudella 2019 Suomen mestariksi luotsannut Juhani Lehtimäki. Lehtimäki toimi JoMan mestaruuskaudella 2018 Petri Pennasen kakkospelinjohtajana.

Myös pelaajistossa tapahtuu merkittäviä muutoksia. Perttu Ruuskan lisäksi Manse uutisoi tiistaina hankkineensa 21-vuotiaan Severi Tikkakosken Kannuksen Urasta. Tikkakoski pelasi Mansen riveissä jo tiistaina Koskenkorvaa vastaan.

Muutokset eivät jää tähän. Manse PP ei uusi enää lyöjäjokeri Juha Niemen sopimusta. Hänen paikalleen on tulossa todellinen yllätysnimi, Imatralla 34 juoksua tällä kaudella lyönyt Tommi Piirainen.

Parhaat kertoimet torstain pesäpallokierrokselle Expektiltä!

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättynyt Mansen kaavailemista muutoksista.

”Totta kai Manse saa ostaa kenet haluaa ja maksaa jollekin Perttu Ruuskalle vaikka sen 200 000 euroa kolmesta kaudesta, kuten on puhuttu, mutta kyllä näistä jotkut ratkaisut hieman ihmetyttävät. Viime syksynä Mansen hankinnoista kohistiin kovasti, mutta niissä oli kuitenkin selkeä logiikka sitä silmällä pitäen, miten hyvistä pelaajista rakennetaan hyvä joukkue”, Arffman sanoo.

”Ymmärrän toki, miksi Manse hankkii Perttu Ruuskan. Ruuska on ehdottomasti Suomen parhaita kotiuttajia, mutta ei hän lukkarina ole lähellekään Juha Puhtimäen veroinen lukkari. Jos Manse tekee, kuten uskon, Ruuskasta lyöjäjokerin, silloin hankinta on perusteltu. Uutta lukkaria Manse ei vielä 2–3 vuoteen tarvitse. Toki Ruuska on erinomainen varalukkari, mutta kyllä ensi kaudella Puhtimäki syöttää ja Ruuska lyö jokerina.”

”Juha Niemen korvaamista Tommi Piiraisella en sen sijaan ymmärrä alkuunkaan. Mansessa tutkittiin ennen kautta jopa sellaista vaihtoehtoa, että he olisivat hankkineet uuden lyöjäjokerin jo täksi kaudeksi, koska luotto Niemeen ei ollut kova. Niemi on kuitenkin pelannut muutaman vuoden tauon jälkeen todella vahvan kauden ja jos häntä verrataan Piiraiseen, niin en puhuisi heistä samana päivänä. Varmasti Piiraisessa on potentiaalia, mutta tässä on voinut hyvin käydä niin, että Manse päätti Niemen korvaamisesta ja Piiraisen hankkimisesta liian aikaisin, sillä Imatralle on ollut selvää jo pitkään, ettei Piirainen jatka IPV:ssä. Nyt Niemen korvaamisessa Piiraiselle ei ole mitään logiikkaa.”

”Tikkakoski on nopea ja lupaava nuori pelaaja, josta voi kehittyä vielä kovakin pelimies. Tikkakosken hankinta viittaisi siihen, että toinen etumies, todennäköisesti Joonas Eirola, olisi lopettamassa Mansessa.”

Mahdollinen pelinjohtajan vaihtaminen on Arffmanista myös mielenkiintoinen ja monisäikeinen asia.

”Tässä lähdetään korjaamaan nyt sellaista asiaa, mikä ei ole rikki eli Iivarinen on onnistunut minusta erinomaisesti Mansen pelinjohtajana. Toki Matti on voinut itse viestiä, ettei hän jatkaisi, mutta joka tapauksessa pidän pelinjohtajan vaihtamista yllättävänä ratkaisuna.”

”Toki tässä on se logiikka, että Lehtimäki on tuttu mies joukkueen avainpelaajille, Juha Puhtimäelle ja Tuomas Jussilalle, kuten myös Lauri Kiviselle ja Juha Niemellekin. Siksi näillä pelaajille voi olla vahva luotto Lehtimäkeen JoMan ajoilta, mutta kyllähän tämä viittaisi hieman myös siihen, että Jussilalla ja varsinkin Puhtimäellä on merkittävästi sanavaltaa siinä, ketä Manseen hankitaan.”

Arffman ei lähde vielä ennakoimaan, onko Manse ensi kaudella vahvempi kuin tällä kaudella.

”Odotetaan nyt kausi loppuun ja katsotaan sitten, kenen nimet ovat ensi kauden sopimuspapereissa ja kenen eivät. Se on kuitenkin selvää, että jos joukkueen raamit ovat tätä luokkaa, Manse on ilman muuta ensi kaudellakin yksi sarjan vahvimmista joukkueista.”