Manse PP:n oli pakko suostua Juha Puhtimäen pyyntöön ja panna nimet paperiin

Juha Puhtimäki siirtyi Manseen syksyllä 2020 ja lukkaroi heti avauskaudellaan Mansen Suomen mestariksi.

Pesäpallo

Manse PP:n oli pakko suostua Juha Puhtimäen pyyntöön ja panna nimet paperiin

Juha Puhtimäen ura jatkuu Tampereella myös kausilla 2023 ja 2024.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.6.2022 | KUVAT All Over Press

Manse PP julkaisi Juha Puhtimäen tehneen uuden kaksivuotisen jatkosopimuksen hallitsevan mestarijoukkueen kanssa. Näin 36-vuotias Puhtimäki pelaa Tampereella tämän kauden lisäksi ainakin kaudet 2023 ja 2024.

Puhtimäen jatko Mansessa oli pitkään auki, sillä ElmoTV:n tietojen mukaan Puhtimäki ja toinen Mansen avainpelaaja Henri Puputti eivät olleet tyytyväisiä Mansen ensimmäiseen sopimustarjoukseen. Tuomas Jussila oli aiemmin päättänyt siirtyä kotikonnuilleen pohjoiseen ja hän teki talven aikana sopimuksen siirtymisestä ensi kaudella Kempeleen Kiriin.

You can use your €100 free bet, offered by LeoVegas, to any sport including baseball!

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ei ole yllättänyt Mansen ja Puhtimäen jatkosopimuksesta.

”Manse on selvästi joutunut miettimään uudelleen tarjouksiaan näille suurimmille tähdilleen ja kukaan tuskin olisi yllättänyt, jos Manse julkistaisi seuraavaksi myös Puputin jatkosopimuksen”, Arffman sanoo.

”Syyt Puhtimäen jatkosopimukseen ovat loogiset. Superissa on tällä hetkellä kaksi ylivertaista lukkaria – Puhtimäki ja Janne Kivipelto. Kun Kivipelto ilmoitti lopettavan uransa tähän kauteen, niin eihän tässä kummoista matematiikkaa tarvita, mitä Mansen piti tehdä. Sen piti suostua Puhtimäen pyyntöön ja panna nimet paperiin, sillä he eivät olisi saaneet mistään vastaavan tason lukkaria. Toki Superissa on kasvamassa muutamia lupaavia nuoria lukkareita, mutta kyllähän Puhtimäellä on vielä useita hyviä pelivuosia jäljellä niin lukkarina kuin mailassakin”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Puhtimäen jatkosopimus selkeyttää muutenkin Mansen tilannetta.

”Se lienee nyt selvää, että Perttu Ruuska on jatkossa todellakin lyöjäjokeri ja hänen paluunsa lukkariksi on entistä pidemmän siiman päässä. Katsotaan nyt mitä Puputin kohdalla tapahtuu, mutta jos hän jää Tampereelle, silloinhan kysymys kuuluu, miten Jussilan jättämä aukko täytetään – riittääkö siihen yksi pelaaja vai muokataanko ulko- ja sisäpelikoostetta laajemminkin?”, Arffman sanoo.

”Se on joka tapauksessa jo nyt selvää, että Manse pysyy yhtenä Superin kärkijoukkueista myös tulevina kausina – ja kun tässä mennään muutama kierros eteenpäin, myös puheet tämän kauden tahmeasta alusta on unohdettu.”