Naisleijonien tähtimaalari vaatii ketjultaan vieläkin kovempia tehoja

Jenniina Nylund (28) teki kolme maalia ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana, kun Suomi kaatoi Ranskan MM-avauksessaan 14-1.

JääkiekkoNaisleijonat

Naisleijonien tähtimaalari vaatii ketjultaan vieläkin kovempia tehoja

Kolme maalia MM-kisoissa jo tähän mennessä viimeistellyt Jenniina Nylund vaatii Naisleijonien tehoketjulta vieläkin kovempia tehoja. Naisleijonat kohtaa sunnuntaina kolmannessa MM-ottelussaan Ruotsin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.4.2023 | KUVAT All Over Press

Naisleijonien MM-turnaus on alkanut kahdella voitolla. Ranska kaatui torstaina uskomattomin lukemin 14–1 ja vaikka Saksaa vastaan ei samaa hurlumheitä perjantaina nähty, pelasi Suomi vankan nollapelin numeroin 3–0.

Naisleijonien kirkkaimpiin tähtiin kuuluu jo nyt päivätyökseen WCHA:n minnesotalaisen St. Cloud State Huskiesin joukkueessa viidennen kauden juuri pelannut sentteri Jenniina Nylund, 23.

Nylund täräytti heti MM-avauksessa Ranskaa vastaan kolme osumaa ja hänet palkittiin ottelun Suomen parhaana pelaajana. Hattutemppu oli sentterin maajoukkueuran ensimmäinen. Saksa-ottelukaan ei sujunut tehoitta. Nylund keräsi tililleen syöttöpinnan.

”Odotimmekin, että Saksa tulee vastaan kovempaa kuin Ranska. Meidän piti onnistua ottelussa pitämään oma pelitaso korkealla. Piti myös tehdä enemmän töitä kuin vastustaja ja pistää kiekko sitten sisään niistä maalipaikoista”, Nylund vetää Saksa-matsin yhteen.

Super offer: Sign now + double your deposit plus 200 free spins at Mr Green!

Nylund hyökkää Naisleijonissa kolmosketjussa yhdessä Sofianna Sundelinin ja Emilia Vesan kanssa. Kolmikko on osoittanut vaarallisuutensa. Saksaa vastaan se rakenteli Vesan iskemän 2–0-johto-osuman ensimmäisen erän lopulla ja haastoi muutenkin Saksan puolustusta koko ottelun ajan.

”Meidän ketjumme peli toimii jo tosin hyvin. Minun on helppoa pelata Sundelinin ja Vesan kanssa. Pelimme on todella hyvin klikannut yhteen, vaikka meidän pitäisi kyllä vielä kovemmalla prosentilla laittaa kiekko maalipaikoista sisään”, Nylund kritisoi.

Huskiesin paidassa Nylund viimeisteli päättyneellä kaudella tehot 14+14. Huskies oli tällä kaudella lopulta sarjansa viides.

Nylund näkee, että seurajoukkueen pelit ovat valmistaneet hänet pelaamaan korkealla tasolla myös maajoukkueessa. Nylundin taidot varmasti vielä korostuvat, jos ja kun vastaan asettuvat jatkopeleissä Yhdysvallat tai Kanada.

”Olen tottunut pelaamaan pienessä kaukalossa Jenkeissä. Seurajoukkueeni pelien taso on kyllä hyvin verrattavissa kansainvälisten pelien tasoon. Mielestäni olen pystynyt tuomaan sieltä ainakin kovaa vauhtia näihin peleihin.”

Suomi johtaa MM-kisojen B-lohkoa, mutta sunnuntaina haasteena on aina niin rakas vihollinen – Ruotsi. Naisleijonien valmennus sanoikin, että Saksa-ottelu nollattiin heti ja alettiin saman tien valmistautua sunnuntaihin.

Suomen Naisleijonista yhdeksän pelaa ammatikseen Ruotsin naisten jääkiekkoliigaa. Joukkueessa on siis aivan varmasti tiedossa, minkälainen ryhmä keltapaitoja eteen tulee.

”Ruotsi tulee varmasti kovaa päälle. Se on hyvin luisteleva joukkue ja siitä löytyy myös paljon yksilötaitoa”, Nylund muistuttaa.