Nooralotta Neziri mitalitaistelussa, mutta muutakin tapahtuu – EM-hallissa tarjolla kurkistus tulevaan

Yleisurheilu

Nooralotta Neziri mitalitaistelussa, mutta muutakin tapahtuu – EM-hallissa tarjolla kurkistus tulevaan

Yleisurheilun EM-hallikisoissa on tänään tulessa peräti 12 suomalaista urheilijaa. Nooralotta Neziri ja Kristiina Mäkelä aloittavat mitalin metsästyksen, mutta paljon muutakin tärkeää on tekeillä.

Jari Kupila
TEKSTI Jari Kupila
@JariKupila
JULKAISTU 6.3.2021 | KUVAT All Over Press

Nooralotta Neziri uhkuu EM-kisojen kynnyksellä mitalikuntoa ja tämän päivän alku- ja välierissä nähdään missä iskussa hän lopulta on.

Sama koskee myös Kristiina Mäkelää.

Kristian Pulli rikkoi jo perjantaina suomalaisten pitkä mitalittoman kauden kirouksen ja lauantain ja sunnuntain aikana voimme hyvinkin saada lisääkin mitalisteja. Hyvä niin, mutta silti näiden kisojen olennaisin asia on tapahtumassa mitalitaisteluiden taustalla olevassa ryhmässä.

Urho Kujanpää seipäässä, Senni Salminen kolmiloikassa, Anni Siirtola pika-aidoissa. Samuel Purola, Samuli Samuelsson ja Riku Illukka 60 metrillä. Ilari Manninen aidoissa. Sara Kuivisto 800 metrillä. Ja tietysti Lotta Kemppinen 60 metrillä.

He kaikki ovat uravaiheessa, jossa vauhti on vasta kiihtymässä, mutta silti ollaan jo hyvin kansainvälisen tason suorittamisessa kiinni.

Tässä porukassa on useampi urheilija, joka voi omalla hyvällä suorituksellaan nousta tuloslistoilla yllättävänkin korkealle. Ja, vaikka ei vielä nousisikaan, juuri tällä kisareissulla on mahdollista saada oivalluksia ja kokemuksia, joiden avulla alkaa tapahtua se asia, jota suomalaisessa yleisurheilussa ei ole oikein kunnolla saatu 2000-luvulla aikaan: nousu aidosti kansainvälisellä tasolla suorittavaksi ja menestyväksi urheilijaksi.

Ei unohdeta seiväshyppyä

Nyt kannattaa siis laittaa nimiä mieleen. Tämän päivä 12 urheilijan joukossa on monta nimeä, joissa on ainesta 2020-luvun arvokisamitalisteiksi asti.

Ja kyllä, tämä kaikki koskee edelleenkin myös Wilma Murtoa seiväspaikalla. Vaikka viime vuosien kehitystie on ollut mutkainen ja takapakkien sävyttämä, lahjakkuus ei ole kadonnut mihinkään. Vaikka nimi on jo kaikkien tiedossa, hän on edelleen nuori ja uravaiheessa, jossa lopullinen huippuvaihe on sopivasti edessäpäin.

On erittäin mielenkiintoista nähdä mitä hän saa EM-hallissa aikaan, sillä juuri hänen kaltainen urheilija, joka hieman hakee hyppynsä varmuutta, saa halliolojen tasaisuudesta usein juuri sen tarvitsemansa ratkaisevan tuen itseluottamukselleen – ja äkkiä tapahtuukin pieniä (näennäisen) yllättäviä ihmeitä.

Sama asia koskee muuten sitä toista suomalaista seiväshyppäjää, Urho Kujanpäätä.