Nyt kävi Leijonilla flaksi – Mikko Rantasta kovempaa vahvistusta ei NHL:stä voisi tulla

Mikko Rantanen liittyy Suomen vahvuuteen toukokuussa pelattaviin MM-kisoihin.

JääkiekkoJääkiekon MM2023Leijonat

Nyt kävi Leijonilla flaksi – Mikko Rantasta kovempaa vahvistusta ei NHL:stä voisi tulla

Samuel Savolainen sanoo, ettei Leijonat olisi voinut saada mieluisampaa lisäystä maailmanmestaruutta havitteleviin joukkoihinsa kuin Mikko Rantasen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 3.5.2023 | KUVAT Ron Chenoy-USA TODAY Sports / All Over Press

Leijonat pamautti keskiviikkoiltaan hurjan uutisen, kun Jääkiekkoliitto tiedotti Mikko Rantasen osallistuvan MM-kisoihin. Samuel, nyt taisi tulla aikamoinen vonkale haaviin?

Nyt on syytä hehkuttaa – tästä ei jalokalat juuri parane. Kun Colorado putosi yllättäen NHL:n pudotuspeleistä, niin pieni haave varmaan hiipi maajoukkuekannattajien puseroon, että tällainen unelma toteutuisi. Nyt se on totta.

Sanoisin, että Mikko Rantanen on näillä näkymin heittämällä MM-kisojen kovin hyökkääjä ja jos päävalmentaja Jukka Jalonen olisi käsin saanut poimia haluamansa vahvistuksen NHL:stä, se olisi Rantanen. Tämän kauden näytöt puhuvat puolestaan – Rantasen tykittämät 55 maalia ja 105 tehopistettä ovat sellaisia lukuja, ettei niitä ole nähty suomalaiselta pelaajalta sitten lähes 25 vuoteen – eli Teemu Selänteen ja kauden 1998-99.

Rantanen on NHL:ssä aivan eturivin supertähti ja tuota parempaa vahvistusta on mahdotonta kuvitella Leijonille. Tampereelle tuli nyt sellainen vetonaula, että oksat pois.

Are you ready? Get a 25€ combi free bet on your 1st deposit at Mr Green!

Miten merkittävä vahvistus tämä on Leijonille?

Jalonen on tullut aiempina vuosina paljon vaatimattomillakin pelaajilla hyvin toimeen, mutta nyt joukkueessa on kyllä kasautumassa mukavasti laatua.

On Kasperi Kapanen, joka viimeksi Jukka Jalosen valmennuksessa leijonapaita päällä joukoissa ratkaisi U20-maailmanmestaruuden kotikisoissa jatkoajalla. On aiemmin keskiviikkona uutisoitu tulija Kaapo Kakko, joka osoitti jo nuorempana kykenevänsä MM-tasolla Leijonissa kovan luokan tuloksentekoon. On Joel Armia, joka oli viime kisoissa loistava palanen Leijonien kultapalapelissä. On puolustukseen Jalosen ylistämä Olli Määttä. Ja on vielä viime MM-kotikisojen finaalin ratkaissut Sakari Manninenkin. Ja sitten hatuksi on mahdollista, että Patrik Lainekin liittyy joukkueeseen, jos hän on pelikunnossa.

Ei tässä Leijonien pullat huonossa asennossa ole uunissa. Päinvastoin.

Onko Leijonat kotikisoissa suosikki?

Kun tiedetään Leijonien voittoprosentti viime arvokisojen aikana ja tämän joukkueen materiaali, niin eihän tässä voi kuin hyviä asioita odottaa. Eiväthän Leijonat nykyään muutenkaan enää Jalosen johdolla muusta kuin mestaruudesta pelaa. Sitä paitsi Leijonilla näyttäisi ainakin laituriosasto olevan paremmassa kunnossa kuin vuosiin, jos Lainekin saadaan remmiin. Jos joukkue saadaan sitoutumaan yhteiseen päämäärään ja pelitapaan, ei tässä mitään muuta auta odottaa kun kirkkainta menestystä.

Ylivoimalle on jopa liki ylitarjontaa siinä kohtaa. Nämä ovat kuitenkin varmasti sarjassamme ”ongelmia”, jotka Jalonen mieluusti käsittelee.

Julkisuudessa on ajoittain puhuttu siitä, että NHL:stä ei haluttaisi tulla pelaamaan Leijoniin. Voidaanko nuo puheet haudata?

Voidaan. En kyllä sellaista ole epäillyt aiemminkaan.