Oliver Antmanin debyytti kruunasi Huuhkajien illan, mutta ottelussa oli vieläkin tärkeämpi oppi

Oliver Antman iski heti maajoukkuedebyytissään Suomen 1-0-johtomaalin ja antoi hetkeä myöhemmin syötön 2-0-osumaan.

HuuhkajatJalkapallo

Oliver Antmanin debyytti kruunasi Huuhkajien illan, mutta ottelussa oli vieläkin tärkeämpi oppi

Oliver Antman vie aiheesta otsikot, mutta Joel Perovuo näki Suomen 2-0-voitossa Montenegrossa jälleen suuremmankin opetuksen.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 27.9.2022 | KUVAT All Over Press

Suomi säilytti paikkansa Kansojen liigan B-tasolla hakemalla 2-0-vierasvoiton Montenegrosta sateisesta Podgoricasta.

Ottelussa riitti tapahtumia ja väriä. Jo pelkästään olosuhteet muuttivat ottelun luonteen. Siihen päälle Montenegro hölmöili alun kuumentumisillaan itsensä ulos pelistä.

Markku Kanerva oli sittenkin muovannut systeemiään uudelle mallille. Fredrik Jensen pelasi vasenta puolustajaa ja Benjamin Källman tippui oikealle laidalle puolustamaan. Tämä terve rakenne teki pelkästään jo sen, että pelaaminen oli helpompaa molempiin suuntiin. Illan kruunuksi Oliver Antman ja Kaan Kairinen pelasivat erinomaisen ottelun.

***

Ensimmäisen jakson rankkasade vaikeutti pelaamista, mutta toisella jaksolla keli hiukan helpotti. Joel Pohjanpalo toi hyvää liikettä Montenegron boksiin. Ensimmäisessä maalissa Pohjanpalo liimasi Glen Kamaran loistavasta syötöstä kovan pallon jalkaansa ja siirsi sen Teemu Pukille. Pukki  jatkoi vapaana olleelle Antmanille, joka sijoitti kylmäpäisesti alanurkkaan.

Toisella jaksolla Suomi keskitti paremmilta alueilta ja sai paremmin liikettä kohti maalia kuin ensimmäisellä jaksolla, jolloin keskitettiin kauempaa ja pelaajat olivat monesti paikallaan vartioituna.

Kamarasta on paljon puhuttu ja häneltä nähtiin Podgoricassa motivoituneempi esitys kuin vähään aikaan. Kamara pelasi jo pelkästään sitä kautta paremman pelin ja nähtiinpä häneltä jopa jokunen kovempi juoksu alaspäin. Tätä lisää ja kohti sitä ”vanhaa Kamaraa”.

Olen hokenut kerta toisensa jälkeen, miksi Kanervan suosima 5-3-2-muoto ei toimi. Toivottavasti tämän ottelun tärkein oppi otetaan mukaan ja 5-3-2 käydään hautaamassa – ainakin toistaiseksi. Huuhkajien kannalta olisi oleellista saada rakennettua kokoonpanot siten, että pelaajat pääsevät pelaamaan omilla paikoillaan, eikä roolien suhteen tarvitse tehdä kompromisseja.

***

Illan sankari oli kuitenkin Oliver Antman, jota on syytä onnitella hienosta debyytistä ja hyvästä ottelusta.

Myös Antmanin tarina on huikea – niin jo juniorivuosista alkaen kuin siksi, että hän pääsi mukaan näihin maaotteluihin vasta takaoven kautta Robin Lodin loukkaannuttua.

Tämän esityksen jälkeen voi miettiä, olisiko Antmanin debyytin aika ollut jo aikoja sitten?