Onko tässä kuvassa yksi ensi kauden Veikkausliiga-sensaatioista – isot ovat ainakin odotukset

Gabriel Bispo siirtyi KuPSiin Esporte Clube Vitóriasta 1+2-vuotisella sopimuksella.

Il PinturicchioJalkapalloVeikkausliiga

Onko tässä kuvassa yksi ensi kauden Veikkausliiga-sensaatioista – isot ovat ainakin odotukset

Veikkausliigan siirtomarkkinat ovat täydessä käynnissä. Oulussa ja Interissä tuulee hieman kovemmin. Kuopiossa siirtomarkkinoita seurataan jännityksellä.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 1.12.2021 | KUVAT All Over Press

Veikkausliigan kulisseissa alkaa pikkuhiljaa tapahtua. Joukkueita uudistetaan joissakin seuroissa jopa rankalla kädellä ja joukkueet alkavat palailla pikkuhiljaa jo harjoituksiin kautta 2022 varten.

AC Oulu on yksi näistä rankkojen uudistusten seuroista. Se ei ole toisaalta yllätys, sillä syksyllä päävalmentajaksi tullut Ricardo Duarte haluaa oman näköisensä joukkueen.

Oulun on jättämässä yli kymmenen pelaajaa, joiden joukossa ovat muun muassa nimekkäät Sergei Eremnko, Obed Malolo ja Jarkko Hurme.

Muista! Tällä viikolla Valioliigassa viikkokierros. Parhaat kertoimet Expektiltä!

Tähän mennessä saapuneissa pelaajissa on jo pari kiinnostavaa nimeä – ja lisää on varmasti tulossa.

Portugalilainen Rafael Floro saapui vasemman pakin paikalle Liettuasta ja odotukset häntä kohtaan ovat kovat. On oletettavaa, että Oulussa nähdään tulevalla kaudella Duarten myötä muutenkin enemmän portugalilaisväriä.

Toinen mielenkiintoinen tulija on EIF:stä oikealle saapunut Riku Selander. Selander saa Oulussa uransa toistaiseksi parhaan mahdollisuuden saada koko oma potentiaalinsa esiin liigatasolla.

***

Myös FC Inter kuuluu niihin joukkueisiin, joissa ovi käy kumpaankin suuntaan. José Riveiron tilalle päävalmentajaksi saapuneella Miguel Raulla on ensi kaudella käsissään uudistunut joukkue. Varsinkin alakerrasta on ollut jo useampi lähtijä.

Interin hankinnoista mielenkiintoisin on toistaiseksi Tommi Jyry. Pidän hänen siirtoaan KuPSista jopa yllättävänä, sillä Jyry olisi sopinut profiililtaan myös Simo Valakarin sapluunaan.

On kiinnostavaa nähdä, saako Jyry vielä uransa uuteen nousuun vammakierteensä jälkeen. Jyryllä voisi olla kapasiteettia liigan huipulle terveenä pysyessään.

Kannattaa seurata.

***

KuPS oli päättyneen liigakauden sensaatiojoukkue ja siksi on mielenkiintoista seurata, miten Simo Valakari uudistaa joukkuettaan.

KuPS menetti kesän siirtoikkunassa elintärkeä Nana Boatengin, jonka tilalle kuopiolaiset ovat hankkineet Brasilian divarista tulevan keskikenttäpelaajan Gabriel Bispon. 24-vuotiaan Bispon tilastot puolustussuuntaan vaikuttavat olevan kunnossa, mutta jää nähtäväksi, kykeneekö hän samanlaiseen dominointiin pallollisessa pelissä kuin Boateng. Bispo on joka tapauksessa yksi ensi kauden mielenkiintoisimmista pelaajista Veikkausliigassa.

Joona Veteli saapui Ilveksestä ja on ehdottomasti hyvä hankinta kuopiolaisilta. Veteli tuo lisää monipuolista ratkaisukykyä ja saa KuPSissa kovan mahdollisuuden pelata uransa kausi.

Suurin mielenkiinto Kuopiossa kohdistuu kuitenkin siihen, mitä Veikkausliigan päättyneen kauden paras pelaaja ja Huuhkajissa sensaatiomaisen hyvin debytoinut Urho Nissilä tekee. Nissilällä on varmasti ottajia ulkomailla, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Nissilä voi kehittyä myös Simo Valakarin ohjissa ja opeissa vielä Kuopiossakin.

Siksi Nissilän kannattaa olla tarkka, millaiseen seuraan tai millaiseen rooliin hän ulkomaille siirtyisi. Ihan mihin tahansa seuraan hänen ei kannata Valakarin valmennuksesta lähteä.

Kaikki pelaajasiirrot löytyvät Veikkausliiga.comin sivuilta!