Raatajaketjun pelintekijä ei väheksy Leijonia vastaan seuraavaksi tulevia Unkaria ja Itävaltaa

Hannes Björninen iloitsi nelosketjun onnistumisesta Ranskaa vastaan. Ketjun laiturit, Marko Anttila ja Ahti Oksanen, tekivät molemmat maalin mieheen.

Jääkiekon MM2023Leijonat

Raatajaketjun pelintekijä ei väheksy Leijonia vastaan seuraavaksi tulevia Unkaria ja Itävaltaa

Hannes Björninen sanoo, että Leijonien on keskityttävä seuraavaksi vastaan tulevissa otteluissa Unkaria ja Itävaltaa vastaan omaan tekemiseensä ja pelin kehittämiseen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 18.5.2023 | KUVAT All Over Press

Ranskaa vastaan suuressa roolissa olleen Suomen nelosketjun keskushyökkääjä Hannes Björninen ei perusta mitään sen varaan, että Leijonat kohtaa kahdessa seuraavassa ottelussaan ennakolta lohkon heikompia maita.

Perjantaina Leijonia vastaan luistelee Unkari ja lauantaina Itävalta.

”Yritämme valmistautua peleihin samalla tavalla ja ajatella niitä oman tekemisen kautta sekä parantaa omaa tekemistä. Keskitymme siihen”, Björninen sanoo.

Björnisen mukaan Ranska-ottelu osoitti, ettei MM-kisoissa ole ylikäveltäviä vastustajia.

”Kaikki kunnia Ranskalle, he olivat hyvä vastustaja. Tiesimme, miten he pelaavat. Heillä on nopeita, aktiivisia hyökkääjiä, jotka paineistivat kovaa. He olivat vaarallisia ja liikkuivat hyvin.”

”Se oli tiukka peli. Hienoa, että oltiin kuitenkin kärsivällisiä, tehtiin tarvittavat maalit ja voitettiin.”

”Yritämme koko ajan parantaa peliämme ja mennä eteenpäin. Se oli meillä myös teemana Ranskaa vastaan. Olemme mielestäni parantaneet peliämme. Pelasimme jo maanantain pelin tosi hyvin Ruotsia vastaan.”

Björninen iloitsi Ranska-ottelun jälkeen myös oman ketjunsa onnistumisesta. Ketjun molemmat laiturit, Ahti Oksanen ja Marko Anttila, iskivät maalin mieheen. Oksanen sivalsi 2-1-maalin ja Anttila 3-2-osuman.

”Ketjumme onnistui. Teimme töitä kuten aina ja laiturit onnistuivat hienosti maalinteossa. Molemmat maalit olivat hienoja ja ne tulivat tärkeisiin paikkoihin”, Björninen kiitteli.