RoPS vaihtoi valmentajaa, mutta laiva taisi upota jo

JalkapalloVeikkausliiga

RoPS vaihtoi valmentajaa, mutta laiva taisi upota jo

RoPS:in oma mies Vesa Tauriainen sai odotetusti lähteä penkin takaa.

Juuso Kokkonen
TEKSTI Juuso Kokkonen
@JuusoKokkonen
JULKAISTU 15.9.2020 | KUVAT All Over Press

RoPS:in historiallisen heikosti sujunut kausi sai tiistaina uuden käänteen, kun seura ilmoitti, että päävalmentaja Vesa Tauriaisen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Eli toisin sanoen Tauriainen sai heikkojen tulosten myötä potkut.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan seuran uusi päävalmentaja on HJK:n organisaatiosta naarattu Mikko Mannila.

Mannila on toiminut tällä kaudella HJK:n kakkosjoukkueen Klubi 04:n valmentajana. Hän toimi joukkueessa päävalmentajana kausina 2018 ja 2019.

RoPS on kerännyt Veikkausliigassa tällä kaudella 15 ottelussa onnettomat kaksi pistettä. Joukkueella ei ole yhtäkään voittoa. Tauriaiset ryhmä on hävinnyt 11 ottelua putkeen.

Viimeinen niitti oli lauantain 1–3-tappio kotikentällä FC Honkaa vastaan.

Mikä muuttuu?

Tauriaisen aikakausi RoPS:n peräsimessä jäi siis lyhyeen. Ensimmäinen kausi päävalmentajana päättyi 15 ottelun jälkeen, eikä tuleville sukupolville jäänyt erityisen paljon kerrottavaa.

Tauriaisen RoPS oli heikosti organisoitu jalkapallojoukkue, jonka pelaamisessa oli hyvin vähän mitään valonpilkahduksia. Tauriainen yritti ajaa sisään jonkinlaista pallollista peli-identiteettiä, mutta organisointi oli verrattain heikko. RoPS ei kyennyt pelillään luomaan oikeastaan yhtään mitään.

Lopulta turvauduttiin äärisyvään 5–3–2-blokkiin, jolla RoPS roikkui jonkun kerran peleissä mukana, mutta blokistakaan se ei saanut sellaista etua, mitä pelien voittaminen olisi vaatinut.

Oli otteluita, joissa RoPS laukoi maalia kohti ehkä kerran tai kaksi, pahimmillaan ei kertaakaan. Joukkue on pelaajamateriaaliltaan kohtalainen, mutta se ei ole läheskään niin heikko kuin tulokset ja peli antavat ymmärtää.

Rovaniemeläisillä oli paljon loukkaantumisia ja muuta hässäkkää pelaajarintamalla alkukaudella. Tauriainen tuntuikin usein etsivän sieltä syytä heikkoon pelilliseen tekemiseen ja tuloksiin.

Totuus on kuitenkin se, että valmentajan ydintuote on peli ja sen organisointi, ja sen perusteella Tauriainen ei ole Veikkausliiga-tason valmentaja.

Mönkään Rovaniemellä mentiin jo rekrytointivaiheessa. Ja siinä, että päätös potkuista tehtiin vasta nyt, kun kausi on RoPS:n kannalta aika lailla ohi. Tämä toiminee RoPS:lle opetuksena, että valmentajavalinnoissa pitää korostua ihan muut kriteerit kuin se, että pestiin saadaan ”oma mies”.

Uusi rekrytointi, joka nyt oletettavasti on Mannila, on vahinkojen minimoimista. Mutta vahinko näyttäisi olevan sen verran paha, että lähinnä ihmevire voisi RoPS:n pelastaa tippumiselta.

RoPS varmasti tsemppaa ja voi lähteä peleihin altavastaajan asemasta kiusaamaan, mutta pelillisesti joukkue on ison takamatkan päässä.

Mannila on Veikkausliiga-tasolla mysteeri, ja siirto ei ole välttämättä ihan hohdokkain hänellekään, mutta toisaalta hirveästi ei ole hävittävääkään.

 

Elmo on UUDISTUNUT! Toimi nopeasti ja tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan 4 kk 35 e.

Voit myös ostaa uusimman Elmon digilehden irtonumeron Lehtiluukusta. Tilaajille digilehti kuuluu automaattisesti tilaushintaan.

Ja totta kai Elmo on myös irtonumeromyynnissä läpi Suomen!

 

Syyskuun Elmossa mm.:

+ Jokereiden toiminnan todellinen logiikka

+ Veikkaus salasi pesäpallon ensimmäisen sopupeliskandaalin

+ Ketkä ovat oikeasti hölmöjä Valko-Venäjä kommenteissa?

+ Urheilukaupunki Kuopio

+ Jesperi Kotkaniemen ihme

+ Mikä mättää Mika Lehkosuolla?

+ Henri Aalto kertoo baletin rakastamisen vaikeudesta

Ja paljon, paljon muuta!