Sami Partanen on erinomainen veto Kiteeltä ensi kauden ja tulevaisuuden kannalta

Sami Partanen on ikikipalainen. Saaren Urheilijoiden kasvatti debytoi Kiteen Pallon Superpesis-joukkueessa kaudella 1997 17-vuotiaana.

Pesäpallo

Sami Partanen on erinomainen veto Kiteeltä ensi kauden ja tulevaisuuden kannalta

Sami Partanen palaa kahden Imatralla pelaamansa vuoden jälkeen takaisin Kiteelle.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 21.9.2020 | KUVAT All Over Press

Sami Partanen teki odotetun ratkaisun päättämällä palata Imatralta takaisin Kiteen Palloon. Kitee vahvisti maanantaina Partasen tehneen seuran kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Partanen on Kiteelle 41-ikävuodestaan erinomainen hankinta. Hän löi runkosarjassa 146 kärkilyöntiä ja sijoittui Superin kärkilyöntitilastossa komeasti neljänneksi.

Partasen vahvuus sisäpelissä on paitsi hänen taitavuutensa, myös hänen hurja itseluottamuksensa: 24 Superpesis-kauden jälkeen kenellekään ei ole yllätys, minne Partanen missäkin tilanteessa lyö, mutta hän pystyy silti tikkaamaan lyöntinsä sellaiseen reikään, että sillä ehtii vaihtaa – tai tulla kotiin.

Partanen tulee todennäköisesti Kiteellä ykköskärkeen tekemään tilanteita, mutta hän pystyy tarvittaessa myös kotiuttamaan. Partanen löi ennen Imatralle siirtymistään kesällä 2018 Kiteellä runkosarjassa komeat 74 juoksua.

Partanen ei ole ollut koskaan ollut maailman nopeimpia pesäpalloilijoita, mutta hän on paikannut nopeusominaisuuksiaan hyvällä pelinlukutaidolla myös etenijänä.

Ulkona linjaan

Ulkona Sami Partanen on ollut yksi 2000-luvun parhaista etumiehistä, mutta ikä on alkanut väistämättä näkyä hänen liikkumisessaan. Kiteellä hänen ulkopelipaikkansa tulee todennäköisesti olemaan polttolinjassa kolmospuolella ja takatilanteessa tappimiehenä.

Hannes Pekkinen ja Joni Lehikoinen muodostivat yhdessä lukkari Jesse Eskelisen kanssa yhden tämän kauden parhaista etukentistä Superissa, ja tätä kolmiota Kitee ei ala rikkoa.

Partanen tuo Kiteen nuoreen joukkueeseen mukanaan paljon kokemusta sekä tiukkaa ja tinkimätöntä asennetta harjoitteluun ja ylipäätään kaikkeen tekemiseen. Partanen tietää myös, mitä voittaminen vaatii, sillä hän on voittanut urallaan Kiteen Pallossa kolme Suomen mestaruutta.

Partasen hankinta on erinomainen ja tärkeä veto Kiteeltä myös pidemmässä kaaressa. Partanen ottaa varmasti jo ensi kaudella suuren roolin koko seuran valmennustoiminnassa ja sen kehittämisessä – ja hän on tulevaisuudessa vaihtoehto myös Kiteen Pallon pelinjohtajaksi. Mitään akuuttia tarvetta pelinjohtajan vaihtamiseksi ei ole, sillä Petri Tuuva on ollut tällä kaudella yksi Superin parhaista pelinjohtajista ja hänen sopimuksensa kattaa myös ensi kauden.

Myös sillä voi olla Kiteen tulevaisuuden kannalta iso merkitys, että Partasen perheessä kasvaa kolme seuraavan sukupolven pesäpalloilijaa. Heidän aikansa ei ole vielä, mutta joku päivä sekin päivä tulee vielä.

Kitee oli runkosarjan suurin yllättäjä ja Partasen hankinta antaa hyvän pohjan jatkaa matkaa ylöspäin, vaikka tämän kauden joukkueesta lopettaa kolme pelaajaa, Ville Liukku, Tommi Päivinen ja Juhani Myyryläinen.

Kitee tarvitsisi Partasen lisäksi vielä yhden pelaajan, jolla olisi nopeat jalat ja joka paikkaisi Päivisen jättämää aukkoa linjassa. Sellaiset pelaajat ovat tällä hetkellä kuitenkin kortilla.

 

Lue Pekka Arffmanin henkilökuva Sami Partasesta: Ilopilleri, jonka hymyn takaa löytyy myös tylyä jäätä