Seuraava GM? – Jere Lehtinen myöntää keskustelut Dallasin kanssa

Jere Lehtinen saattaa nousta toisena suomalaisena NHL-seuran GM:ksi.

JääkiekkoNHL

Seuraava GM? – Jere Lehtinen myöntää keskustelut Dallasin kanssa

Jere Lehtisen nimi on nostettu esille vaihtoehtona Dallas Starsin seuraavaksi GM:ksi. Lehtinen ei tyrmää ajatusta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 8.12.2022 | KUVAT Melina Heimsch

Leijonien GM Jere Lehtinen myöntää, että siirtyminen vastaaviin tehtäviin NHL:ään kiinnostaa häntä.

Lehtisin nimi nostettiin kesällä amerikkalaismedioissa esille vahvana vaihtoehtona Dallas Starsin seuraavaksi GM:ksi, kun nykyisen GM:n Jim Nillin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.

Lehtisen nimi on ollut esillä myös apulais-GM-spekulaatioissa.

”En voi sanoa, ettei NHL-pestit kiinnosta. Tunnen sen maailman ja siellä on paljon myös ystäviä. Dallasissa erityisesti on tuttuja. Dallasin pelejä on aina mielenkiintoista seurata ja se paikka on minulle toinen koti”, sanoo 982 runkosarja- ja pudotuspeliottelua Dallasissa pelannut Lehtinen.

Lehtinen myöntää myös, että asiasta on jo keskusteltu myös Dallasin kanssa.

”En voi sanoa, ettenkö olisi ollut heidän kanssaan yhteyksissä – erityisesti tietysti myös suomalaisista pelaajista. Virallisesti on päätetty, että kannattaa hoitaa yksi homma ensiksi ja katsoa sitten, mikä on tilanne. Hieman pitää antaa vielä aikaa kulua ja sitten katsoa mitä haluaa tehdä.”

Lehtinen lähti Leijonien General Manageriksi vuosi kerrallaan -mentaliteetilla. Nyt vuosia on tehtävässä koettuna jo yhdeksän ja paloa hommaan riittää yhä.

”Palo Leijoniin on yhä tallella, siksi teen tätä. Minulle yksi erityinen suola tässä tehtävässä on nähdä nuorten pelaajien kehittyvän täällä Suomessa ja Leijonissa, ennen kuin he lähtevät maailmalle ja jäävät sinne”, Lehtinen kertoo.

”Lähes kaikki suomalaiset NHL:n kärkijätkät ovat käyneet jossain välissä uraansa pelaamassa EHT-pelejä. Siitä on hyötyä.”