Severi Tikkakoski joutui sellaiseen myrskynsilmään, että siinä olisi voinut käydä huonosti

Severi Tikkakoskesta on kehittynyt myös pallovarma ulkopelaaja.

Uncategorized

Severi Tikkakoski joutui sellaiseen myrskynsilmään, että siinä olisi voinut käydä huonosti

Severi Tikkakoski on kirjoittanut Mansen tähtimiehistössä hienon tarinan. Moni muu olisi Tikkakosken myrskyissä kaatunut, Tikkakoski ei.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 2.7.2024 | KUVAT Antti Haapasalo

Urheilussa on monta tapaa kirjoittaa hienoja tarinoita. Severi Tikkakoski on kirjoittanut oman tarinansa pesäpalloilijana sellaiseen muotoon, että sitä ei voi kuin kunnioittaa.

Tikkakoski nousi valtakunnallisen pesäpallopuheen polttopisteeseen kesällä 2021, kun Manse PP hankki kesken kauden Kannuksen Urasta 19-vuotiaan tuntemattoman nuorukaisen. Veteli Pesiksen kasvatista tiedettiin, että hän on lahjakas ja nopea, mutta ulkona katsomoton kortti.

Manse heitti Tikkakosken suoraan syvään päätyyn – pelaamaan muutaman runkosarjan ottelun jälkeen pudotuspelejä.

Manse voitti syksyllä 2021 sensaatiomaisesti Suomen mestaruuden. Tikkakoski oli kuitenkin siinä vaiheessa uraansa pesäpalloilijana raakile. Hän oli pelannut miesten sarjoissa vain Suomensarjassa ja 14 ottelua Ykköspesiksessä.  Oli selvää, että hän oli pudotuspeleissä merkitty mies ja pommituksen kohde.

Muutamista helpoista virheistä tuli suuria puheenaiheita. Niin suuria, että ne puheet olisivat saattaneet taittaa heikomman selkärangan.

Tilannetta ei helpottanut se, että seuraavalla kaudella Tikkakoski pelasi lähes puolet kaudesta Ikaalisten Ykköspesis-joukkueessa. Pesäpallopiireissä pohdittiin avoimesti, tulisiko Tikkakosken koskaan sellaista pelaajaa, jollaiseksi Manse oli hänet mielessään maalannut hankkiessaan Tikkakosken ja tekemällä hänen kanssaan suoraan kolmivuotisen sopimuksen.

***

Nyt, kolme vuotta Tikkakosken kohutun Manse-siirron jälkeen, on helppo sanoa, että joku Mansessa näki jonkin asian oikein.

Tikkakoski nousi kanveesin rajamailla horjuneesta lupauksesta ja löi itsensä läpi jo viime kaudella. Tällä kaudella Tikkakoski on aateloitu lopullisesti. Hän on betonoinut paikkansa Mansen kärkenä ja hänestä on tullut tärkeä ulkopelaaja Manselle ja yksi valtakunnan parhaista takalukijoista.

Viikonloppuna Tikkakoski pelasi uransa ensimmäisen Itä-Lännen ja oli heti yksi Lännen avainpelaajista.

Tikkakosken keskeinen ominaisuus on hänen nopeutensa. Se näkyy hänen kärkimiespelissään, mutta nopeista jaloista on valtavasti apua myös Tikkakosken liikkuessa takalukijana.

Tikkakoski johtaa tällä hetkellä Superin etenijätilastoa 32 tuodulla juoksulla. Hän on mennyt kentällä 66 prosentin tehoilla ja hänen kaikkien kärkilyöntiensä onnistumisprosentti on 69, joka on Mansen toiseksi korkein lukema Elmeri Liedon jälkeen.

Tikkakosken tilastot kertovat myös hänen vaarallisuudestaan. Hän on lyönyt jo peräti neljä kunnaria tyhjään kenttään – ja kaksi muuta juoksua.

Ulkona Tikkakoskesta on kehittynyt pallovarma ulkopelaaja, joka yhdessä toisen yllättäjän ja suuren kehitysloikan ottaneen nuoren pelaajan, Leevi Lehdon, kanssa dominoi Mansen ulkokentän keskikaistaa. Takatilanteissa Tikkakoski menee kakkoskulmaan.

Manse on varmistanut Tikkakosken pysymisen Kaupissa myös tulevina vuosina, sillä seura teki Tikkakosken kanssa viime syksynä kolmivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2026 loppuun saakka.