Silverstonessa voi pamahtaa kauden jättiyllätys – uusi voittaja MM-historiaan

George Russell voi Erkki Mustakarin mukaan ajaa Silvertsonen GP:ssä jopa kisan voittoon.

Formula 1

Silverstonessa voi pamahtaa kauden jättiyllätys – uusi voittaja MM-historiaan

Erkki Mustakari kehottaa formulafaneja varautumaan sunnuntaina ajettavassa Silverstonen kisassa jättiyllätykseen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.7.2022 | KUVAT All Over Press

F1-toimittaja Erkki Mustakari odottaa sunnuntaina ajettavasta Silverstonen GP:stä yhtä kauden mielenkiintoisimmista ja samalla yllättävimmistä kisoista. Mustakarin mukaan Silverstonessa voidaan nähdä myös jättiyllätys.

”Ennen juhannusta ajettu Kanadan GP osoitti, että Mercedeksellä on nyt oikea suunta kehityksessään. Näen, että tässä kohtaa Mersun voi sanoa olevan jopa kisan mustahevonen ”, Mustakari ennakoi.

”Heiltä voi odottaa ihan mitä vaan. Auton kovan pomppimisen kanssa on tehty yötä päivää työtä, joten voidaan odottaa, että auto on parempi, nopeampi ja kestävämpi kuin se on tähän asti ollut.”

Varsinaisella jättiyllätyksellä Mustakari ei kuitenkaan viittaa pelkästään autoon. Mercedeksellä ensimmäistä kauttaan ajava George Russell on haastanut Lewis Hamiltonin toden teolla tallissa. Hän kerännyt parempia tuloksia ja ollut podiumillakin kerran enemmän.

13.00 for George Russell to win at Silverstone. Place your bet now at Expekt!

”Mersun kuskit ovat nyt aika tasaviivalla ja siinä mielessä tallissa on kutkuttavan tilanne. Kumpi vain voi jatkossa olla parempi. Russell on todella paha vastustaja Hamiltonille, eikä hän anna piiruakaan periksi . Hamilton on seitsenkertainen maailmanmestari ja hänen on kestettävä tällainen kilpailutilanne. Se, mikä Hamiltoniin voi vaikuttaa myös, onjulkisuudessa olleet Nelson Piquetin rasismipuheet. joista voi tulla hänelle myös lisävirtaa ja näyttöhalujakin.”

”Olen silti sitä mieltä, että Silverstonen suurin musta hevonen on kuitenkin Russell. Hän voi jopa voittaa kisan. Siinä olisi birittifaneille uusi lemmikki. Russell on varmasti aika-ajossakin neljän parhaan joukossa, mistä olisi hyvä hyökätä tekemään ihmeitä kotikisassa. Vahvimmat ehdokkaat paalulle löytyvät Silverstonessa Ferrarilta. Jompikumpi punaisen auton miehistä ottanee paalun”, Mustakari arvioi.

Mercdeksen alkukausi on ollut murheellinen. Mercedeksen auto jäi jo heti alussa kauaksi taakse Ferrareista ja Red Bulleista. Ongelmia on riittänyt. Muuttuneen aerodynamiikan autossa aiheuttama pomppiminen on tuonut kovia kipuja etenkin Hamiltonin selkään. Kanadassa Hamilton nousi kuitenkin jälleen palkintopallille sijoittumalla kolmanneksi. Mersu ei ole kuitenkaan voittanut tällä kaudella vielä yhtään kisaa tai ollut edes kahden kärkiauton joukossa.

Russell on MM-pisteissä neljäntenä 111 pisteellä ja Hamilton kuudentena 77 pisteellä.