Suomeen matkustaa surkea Blue Jackets – pitäisikö Jarmo Kekäläisen matkustaa enää mukana?

Erik Haulan Devils oli ylivoimainen Elvis Merzlikinsin Blue Jacketsin kustannuksella.

JääkiekkoNHL

Suomeen matkustaa surkea Blue Jackets – pitäisikö Jarmo Kekäläisen matkustaa enää mukana?

Columbus Blue Jackets hävisi sunnuntai-iltana Suomen aikaa vierasottelussa New Jersey Devilsille. Jos mahdollista, konferenssin jumbojoukkue oli jäällä vielä rumia 7–1-loppunumeroitakin heikompi. Seuraavat rumat löylyt odottavat vajaan viikon kuluttua Tampereella.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 30.10.2022 | KUVAT All Over Press

Columbus Blue Jacketsin esitys sunnuntai-iltana Suomen aikaa New Jerseyssä oli suorastaan kammottava. Kotijoukkue Devils piti kaukalossa vieraitaan täysin pilkkanaan.

Devils piti kotijäällään suorastaan kiekkokoulua. Hieman ottelun edetessä jalkaa kaasulta nostanut kotijoukkue hyökkäsi rintamana ja puolusti tiiviillä viisikolla. Joukkue näytti erinomaisesti valmennetulta, täydelliseltä Blue Jacketsin vastakohdalta.

Katseet kääntyvät GM Jarmo Kekäläisen rekrytoimaan päävalmentajaan, Brad Larseniin. Hyvässä vireessä oleva Devils on Blue Jacketsin tapaan kokoonpanoltaan NHL:ään vielä keskeneräinen, mutta valmennuksesta ja pelitavasta näyttää tulevan joukkueelle selvää kilpailuetua.

Toisin on Blue Jacketsissa. Joukkueen viisikko mahtuu vain aniharvoin TV-kuviin. Hyökkäyspeli alkaa liian usein roiskaisulla keskialueelle yksinäiselle hyökkääjälle, joka menettää kiekon huonosta asemasta.

Pelin virtaus oli sunnuntainakin jatkuvasti vierasjoukkuetta vastaan. Heikko hyökkääminen asetti puolustuksen todella haavoittuvaiseen asemaan toistuvasti.

Myös joukkueen kärkitekijät ovat varjojen mailla. Huikealta Flamesin dynaamisessa ykkösketjussa viime kaudella näyttänyt Johnny Gaudreau on vain kiekkoja hukkaava kikkapoika Blue Jacketsin kaaoksen keskellä.

Patrik Laine kuljettelee kiekkoa keskialueella verkkaisella vauhdilla pitkiä aikoja, eikä peliä edistäviä ratkaisuja tunnu häneltäkään liikaa löytyvän.

Kärkipelaajiin kääntyy katse myös Blue Jacketsin heikon ylivoiman osalta. Ennen sunnuntain ottelua ylivoima oli käynyt jäällä 23 kertaa, eikä verkko niiden aikana ollut heilunut vielä kertaakaan. Eikä maaleja syntynyt myöskään sunnuntain mahdollisuuksista.

Kun kokoonpano on keskimääräistä heikompi, kärkipelaajat eivät suorita eikä viisikkopelissä ole tolkkua erikoistilanteista puhumattakaan, on helppo sanoa, että konferenssi jumbopaikka on kymmenen pelatun ottelun jälkeen täysin ansaittu.

Seuraavaksi Blue Jackets kohtaa tulevana viikonloppuna hallitsevan mestarin Colorado Avalanchen Tampereella kahdesti. Suomessa silkkihansikkain käsiteltävä Kekäläinen tuo Nokia Arenalle kokoamansa joukkueen, joka kuuluu kiistatta aivan NHL:n pohjasakkaan.

Kun koko urheilullinen kuva on näin pahasti retuperällä, tulee siitä kuvasta vastaavan henkilön kantaa siitä vastuunsa. Vaikka Kekäläinen todennäköisesti Suomeen joukkueen mukaan matkustaakin, tulee kysymys hänen asemastaan kuitenkin uskaltaa jo esittää.